Șofer de maxi-taxi amendat și lăsat fără certificat de înmatriculare. Vezi de ce

Miercuri, polițiștii din cadrul Formaţiunii Rutiere Topoloveni au depistat, în jurul orei 12:30, pe DJ 702 Topoloveni, un bărbat de 44 de ani, din Dobrești, care efectua transport de persoane prin curse regulate, cu maxi-taxi, transportând mai multe persoane decât numărul de locuri. Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că în mijlocul de transport se aflau 23 de pasageri, față de capacitatea autovehiculului, de 17 pasageri.

Astfel, șoferul a fost amendat cu 3000 de lei privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, precum și cu amendă în valoare de 870 de lei privind circulația pe drumurile publice, fiind aplicată și măsura complementară a reținerii certificatului de înmatriculare al autovehiculului în cauză. 

CITEȘTE ȘI ... Și-a găsit mama moartă în fântână. Căzuse cu capul în jos

 

30 de acţiuni punctuale 


În cadrul activităților, oamenii legii au verificat 1.347 de persoane, precum și 299 de autovehicule, dintre care 119 mijloace de transport în comun.

În ultimele 24 de ore, au fost verificate 174 de locaţii şi 135 de societăți comerciale, unde poliţiştii şi reprezentaţii celoralte structuri cu care s-a acţionat în sistem integrat au transmis reprezentanţilor tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale verificate să ia măsuri pentru respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

Ca urmare a abaterilor constatate, poliţiştii argeşeni au aplicat 159 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 18.500 de lei, după cum urmează: 
-141 de sancţiuni, în valoare de 13.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-18 sancţiuni, în valoare de 6.000 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00).