Mărțișorul lui Nicolae - simbol de bunătate și empatie. Zeci de oameni au donat bani

Cazul lui Nicolae, un băiețel trecut prin greutățile vieții mult prea devreme, a ajuns auzit în întreaga țară după ce un gest de mulțumire nu a fost apreciat de învățătoarea sa, copilul umilit refuzând acum să se mai prezinte la ore. Nicolae, un elev de clasa a III-a dintr-o şcoală din comuna argeşeană Slobozia, a confecționat cu propriile mâini acest mărțișor și l-a oferit educatorului care l-a rândul său l-a refuzat.

Vezi AICI povestea

Cazul a atras atenția publică, mulți oameni dorind să afle cine este acest băiețel talentat. Povestea sa nu este una tocmai fericită. Nicolae suferă de o afecțiune oftalmologică, având nevoie de operații la ambii ochi. Familia sa nu poate face multe pentru Nicolae. Mama primește o pensie infimă de handicap, iar tatăl nu are servici.


În acest sens, oamenii s-au mobilizat și dorind să empatizeze cu micuțul Nicolae, au cumpărat mărțișoarele băiatului.

Daca vrei să ajuți și tu...Fii alături de Nicolae
Cont Ionuț Bălașa
Număr de cont: 2511 0946 2350 47611
CEC BANK
IBAN: RO32 CECE C001 9462 3504 7611


”Acesta este mărțișorul pe care Nicolae, un copil cu probleme de vedere, l-a făcut pentru învățătoarea lui. Și pe care învățătoarea l-a refuzat, rupându-i inima copilului. Povestea, aici: bit.ly/3uNA6mJ
Așa cum am spus aseară, l-am sunat azi pe tatăl copilului. Nu are sens să vă povestesc câtă emoție a fost în discuția asta. Nici cât s-a bucurat să afle că mai mulți oameni vor să îi demonstreze lui Nicolae că mărțișoarele lui sunt foarte, foarte frumoase. Așa cum este orice lucru oferit de un copil din inimă.
Am vorbit și cu Nicolae. Nici cât de bucuros a fost să afle că unii oamenii îi apreciază mărțișorul nu are sens să vă descriu. Cred că e ușor de imaginat.
Deci vom face așa. Nicolae știe că mai mulți oameni vor să cumpere mărțișoare de la el. La prețul pe care fiecare îl dorește și îl poate oferi. El va începe să le confecționeze, când și cum poate, ținând cont și de nevoia de a-și menaja ochii. Banii pentru mărțișoare vor fi folosiți pentru operația de care copilul are nevoie la ambii ochi.”, este mesajul Oanei Dimofte, unul dintre jurnaliștii care se implică direct în acest caz.