Localuri din Câmpulung - amendate. Aveau mai mulți clienți decât este reglementat

Aproape 200 de societăți comerciale și aproape 400 de autovehicule au fost verificate de polițiști în ultimele 24 de ore. 
Activitățile au vizat respectarea măsurilor de protecție individuală, a restricțiilor de deplasare, a măsurilor de izolare sau carantinare, precum și a măsurilor organizatorice specifice agenților economici. 

CITEȘTE ȘI ... Firme din Curtea de Argeș - la control. Amenzi de 6000 de lei

Ieri, poliţiştii din cadrul Poliției Municipiului Câmpulung au acționat pentru prevenirea răspândirii COVID 19 la unitățile HORECA de pe raza de competență, ocazie cu care au identificat 3 agenți economici, de pe raza aceluiași municipiu, care nu respectau măsura restricționării gradului de ocupare în localuri.
Ca urmare a celor constatate, au fost aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 3.000 de lei, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19. 

CITEȘTE ȘI  ... Oferă-i o șansă la viață - Diagnosticat cu o boală genetică rară! Filip luptă să trăiască!


Scopul acțiunilor este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală și să mențină un comportament precaut în privința expunerii la riscul de infectare cu virusul SARS CoV-2.

Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.

În ultimele 24 de ore, un număr de 229 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

CITEȘTE ȘI  ... Şcoala a început în Argeş cu doar 262 de profesori vaccinaţi

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate un număr de 187 de societăți comerciale din 149 de locații au fost verificate, fiind aplicate 4 sancţiuni contravenţionale, dintre care una ca urmare a nerespectării interdicţiei de organizare a unor evenimente private, la un local din Piteşti, respectiv a capacităţii de ocupare a unor localuri, la 3 agenți economici de pe raza municipiului Câmpulung. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

1.262 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la adresa indicată.

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 373 de autovehicule, dintre care 92 de mijloace de transport persoane.

Ca urmare a abaterilor constatate poliţiştii argeşeni au aplicat, 246 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 37.000 de lei, după cum urmează: 
-222 de sancţiuni, în valoare de 20.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-22 de sancţiuni, în valoare de 3.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-o sancţiune, cu avertisment, a fost aplicată unei persoanel identificată că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
-4 sancţiuni, în valoare de 13.000 de lei, au fost aplicate reprezentanţilor unor agenţi economici, ca urmare a organizării unui eveniment privat, respectiv a încălcării restricţiilor privind capacitatea de ocupare.