Lege nouă pentru şoferii cu maşini mai vechi de 12 ani

Două milioane de români pot în orice moment să fie amendaţi dacă sunt prinşi la volanul maşinii. Au inspecţia tehnică periodică expirată, iar în baza unei legi noi şi certificatul de înmatriculare este suspendat. Un detaliu pe care mulţi dintre ei nu îl cunosc. O maşină din patru nu trebuie scoasă în trafic, dar autorităţile nu au nicio garanţie că acest lucru nu se întâmplă. De 8 luni, e în vigoare legea care suspendă automat dreptul de circulaţie cu o maşină care are inspecţia tehnică periodică expirată. 

CITEȘTE ȘI ...https://www.sursata.ro/stiri-la-zi/veste-mare-pentru-piteteni-harta-locurilor-de-parcare-vezi-aici

Registrul auto român şi Direcţia de înmatriculări au o bază de date comună. Ştiu în timp real câte dintre cele 8,2 milioane de maşini - înmatriculate în  România - nu ar trebui să circule pe şosele. Însă, mulţi şoferi nu ştiu că le-a fost suspendată şi înmatricularea. 90.000 dintre ei au aflat direct de la poliţişti că nu mai aveau dreptul să conducă maşina. Ei au fost opriţi în trafic, la controale de rutină. 

Poliţiştii nu pot spune însă câte dintre cele două milioane de maşini ajung în trafic, în fiecare zi.  Verificarea gratuită privind starea juridică a maşinii se poate face pe pagina de internet a Direcţiei de Permise şi Înmatriculări. 
CRISTIAN MILEA, director al unui importator auto: Ieşirea maşinilor din circulaţie ar trebui să fie un capitol care nu are legătură ombilicală cu vânzarea de nou. Parcul nostru e unul dintre cele mai bătrâne din Europa, vârsta medie e undeva de 16 ani.

Experţii spun că şi programul Rabla ar trebui regândit. Chiar şi cu ajutorul de 6000 de lei, mulţi români nu îşi pot schimba autoturismul vechi cu unul nou. 

Sursa: observator.tv