Împrumut de 15.000 de euro. Argeșean reținut pentru șantaj și camătă - A fost prins în flagrant

Un bărbat de 49 de ani, din Cocu, a fost prins, ieri, în flagrant de către polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Argeș, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Direcției de Operațiuni Speciale – Biroul de Operațiuni Speciale Pitești, în timp ce lua o sumă de bani. Mai exact, bărbatul se ocupa cu camăta. 

CITEȘTE ȘI ... Rămas fără permis în Polonia - A mințit cerând preschimarea permisului de conducere în Argeș

Împrumutase 15.000 de euro, în perioada iulie - august 2020, unui argeșean de 41 de ani, din Băiculești. De atunci, bărbatul din Băiculești a ajuns să plătească de teamă să nu pățească ceva rate și dobânzi mai mari decât valoarea împrumutată. 

CITEȘTE ȘI ... Se amână vaccinarea românilor sub 65 de ani. Chiar și cei cu boli cronice

După depistarea în flagrant, maascații au descins la locuințele persoanei bănuite, de pe raza municipiului Pitești și a comunei Cocu, ocazie cu care au fost găsite documente şi înscrisuri cu valoare probatorie, precum şi o autoutilitară, luată de la persoana vătămată.

În urma acestor acțiuni, camătarul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Pitești, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.