Fost șef criminalist, despre dubla crimă la biserică: Un delir pasional | Sursa Ta

Dubla crimă de la Mihăești a șocat o țară întreagă. Pe zi ce trecere apar detalii noi despre povestea din spatele acestor fapte. 

Citiți toate detaliile despre odioasa crimă care a avut loc la biserica Mihăești, dând CLICK AICI
 

Un bărbat își omoră cu sânge rece fosta parteneră și pe fiul acesteia, la patru după ce a recunoscut la „Acces Direct” că ar recurge la un gest extrem dacă femeia îl părăsește.

Citiți AICI despre schimbul de replici purtat în direct la TV.


Referitor la acest caz, colonelul Andrei Banu, fostul șef al Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Prahova, a declarat pentru DC News că în acest context vorbim despre o crimă pasională, un ”delir pasional” - după cum se exprimă, și dorința de a distruge mai multe vieți.


► ”Totul se poate rezuma la un delir pasional. Gelozia are și ea foarte multe etape. Prima dată, spui că nu e adevărat. Apoi intri în bănuieli și în cele din urmă ajungi la certitudini. Când ajungi la certitudini, intervine finalitatea.

Fie a dorit de la început să îi omoare și să se sinucidă sau ulterior, după ce a omorât, și-a dat seama ce a făcut și a dorit să-și pună capăt zilelor. Deci întrebarea care se pune: A dorit să omoare doar femeia și copilul sau a dorit să elimine întregul, inclusiv pe el, ca să distrugă acest tot unitar?

E clar că la el s-au acumulat în timp fel de fel de idei. Avem de-a face cu un bolnav psihic, patologic deci. Și-a îndreptat patologia, sistematic, pe femeie și pe copilul ei, care îi era cel mai drag.”, a spus Andrei Banu pentru DC News.


Colonelul spune că ceastă formă pasională cuprinde forme graduale diferite. De la abuzuri fizice, emoționale, financiare, spirituale, la această eliminare. De asemenea, pe lângă delirul lui patologic, sistematizat, Andrei Banu consideră că „a intervenit” și tulburarea obsesiv-compulsivă. 

CITEȘTE ȘI ... NEWS ALERT! Criminalul de la Mihăești - depistat cu COVID-19!

 

Cazul de la Mihăești, de la Eros la Thanatos 

 

Andrei Banu consideră cazul dublei crime ca o trecere de la Eros la Thanatos, adică de la Zeul Iubirii la... Zeul Morții. 

► „În toată această perioadă, de la Eros la Thanatos, avem aceste presiuni. Finalitatea unei gelozii este diferită. Din păcate, n-am avut celelalte forme, respectiv de remediere, de intervenție, de rezolvare, de sancționare - care erau în atribuția multor organe, organisme și ONG-uri.”, a adăugat colonelul

 

CITEȘTE ȘI ... Moment tragic! Familia ridică trupurile victimelor înjunghiate la Mihăiești!


Acesta susține că avem de-a face cu un paradox criminal, în sensul că atât victima, cât și autorul se cunosc, conflictul există, sunt tensiuni acumulate, cunoscute de toată lumea.

► „Practic, lumea asistă cum acest paradox criminal își dezvoltă tensiunile. Gradualitatea este caracteristică pentru acest paradox criminal. Încet-încet se acumulează și nimeni nu ia măsuri. Acest paradox criminal vizibil îți oferă ție informația că se va întâmpla ceva. Toată lumea știe că se va întâmpla ceva.”, a subliniat Andrei Banu pentru DC News.


Cât despre locul faptei, colonelul este de părere că bărbatul ori a vrut să exprime ceva, ori a fost pura întâmplare. Totuși, Andrei Banu consideră că alegerea unui loc public, în speță biserica, arată că bărbatul a „a avut mare curaj”.