De mâine! Elevii din Pitești, Oarja și Mozăceni încep cursurile fizic | Sursa Ta

Conform Ministerului Educației, în localitățile în care rata de infectare scade sub 1 la mia de locuitori, elevii se întorc fizic la cursuri, decizia fiind pusă în practică chiar a doua zi. Vorbim de clasele V, VI, VII, IX, X și XI.

Astăzi, municipiul Pitești înregistrează o rată de incidențp de 0,95 la mie.

CITEȘTE ȘI ... Dubla crimă - Legist: Loviturile dramatice, profunde. Copilul, doborât cu o singură lovitură

Astfel, în urma sedinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a luat decizia ca elevii din Pitești, comuna Oarja (rată de incidență de 0,72) și comuna Mozăceni (rată de incidență de 0,53) să înceapă fizic cursurile, măsura fiind pusă în practică începând de mâine.

CITEȘTE ȘI ... Uzina Dacia - următoarea pe lista marilor operatori unde se va derula o acțiune de vaccinare


Masca de protecție va fi obligatorie la școală și în exterior, dacă se întâlnesc mulți elevi în pauze.

„Renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție, cu excepția spațiilor aglomerate, face parte din Hotărârea de Guvern. Am transmis către toate şcolile recomandarea, solicitarea de a se păstra regula programului decalat, deci implicit şi a pauzelor decalate astfel încât în şcoli să nu se creeze aglomerări care să impună obligativitatea purtării măştii de protecţie. În aceste condiţii se poate renunţa la obligativitatea măştii de protecţie în curtea şcolii”, a afirmat, ieri, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu


În ceea ce privește testele rapide din școli, Sorin Cîmpeanu a precizat că ele pot fi folosite în unitățile de învățământ, însă nu pot fi contabilizate în calculul ratei generale de infectare, ceea ce este considerat a fi „un neajuns”.

„În plus, ele trebuie confirmate prin teste antigen rapide și mai apoi validate prin teste PCR, ceea ce ar îngreuna acest proces de testare. Pe altă parte, rămâne problema lipsei de personal sanitar necesar pentru administrarea acestor teste antigen rapide”