Cui NU indica dr. Virgul Musta vaccinul anti-COVID!

Vaccinul anti-Covid nu este recomandat, conform medicului Virgil Musta, persoanelor care au reacții alergice severe la componentele vaccinului, în special la polietilen glicol. 

CITEȘTE ȘI ... Acum! Avertisment MS: 9 din 10 contacți ai cazului infectat cu noua tulpină sunt pozitivi!


Contraindicaţiile relative sunt pentru oamenii care s-au mai întâlnit cu astfel de reacții alergice, dar și pentru care urmează un tratament anticoagulant sau au febră. 

„Contraindicaţii relative prezintă cei care au în antecedente şoc anafilactic sau reacţii alergice severe sau care la prima doză au prezentat o reacţie alergică, este recomandabil să se ia legătura cu medicul alergolog pentru a lua decizia comună. Mai sunt precauţii care trebuie luate la cei cu tratament anticoagulant şi mai este o contraindicaţie relativă şi anume persoane cu infecţie febrilă, ceea ce înseamnă febră peste 38,5 grade. Acestea ar fi recomandabil să amâne vaccinarea până după trecerea puseului febril”, spune şeful secţiei COVID de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, Virgil Musta.

Medicul declară că persoanele care suferă de boli cronice sunt vulnerabile în fața infecţiei cu SARS-CoV-2, fiind esențială vaccinarea.

“Cei mai importanţi sunt pacienţii diabetici, pacienţii cu obezitate şi cu boli cronice cardiovasculare, boli cronice pulmonare, pacienţii cu infecţie HIV, cu ciroză hepatică sau cu insuficienţă renală. Toate aceste patologii reprezintă indicaţie de vaccinare pentru că reprezintă factori de risc în evoluţia bolii în cazul infecţiei cu SARS-CoV-2”, mai spune medicul Virgil Musta.