COVID- 19: Situația în Argeș! Două persoane vindecate, 342 în carantină

Update 1 aprilie


Potrivit ultimei informări transmise de Insituția Prefectului Argeș, în județul nostru există două persoane vindecate de noul coronavirus. De asemenea, conform datelor Direcției de Sănătate Publică, de la ora 09:00, 7154 de oameni se află în izolare la domiciliu (monitorizați de DSP Argeș), iar 342 se află în carantină instituționalizată pe teritoriul județului nostru.

Tot DSP anunță că 3159 de persoane au finalizat perioda de 14 zile de izolare.

După cum știți deja, informații privind persoanele confirmate cu COVID-19 nu ne sunt comunicate oficial, în urma unor dispoziții venite la nivel național. Însă, din câte se pare, informațiile privind situația persoanelor vindecate sunt date publicității.


De ce nu putem să vă comunicăm statistica totală oficială? Citește aici....IMPORTANT! Autoritățile au interzis difuzarea cazurilor pe județe!
 

Update 31 martie

Instituția Prefectului anunță care este situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare. Astfel, potrivit DSP Argeș, la ora 09.00, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 7545;

-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 2542;

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 333.

 

În ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș. Astfel, au fost verificate 2656 de persoane, cu privire la respectarea măsurilor de izolare sau carantină.

S-a aplicat o sancțiune de 5000 de lei unei persoane din comuna Poiana Lacului, care nu a respectat măsura izolarii la domiciliu. De asemenea, au fost aplicate 276 de sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 314.000 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restricționarea circulației.

Update 30 martie

Instituția Prefectului anunță care este situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare. Astfel, potrivit DSP Argeș, la ora 09:00, 8799 de persoane se aflau în izolare la domiciliu (monitorizate de DSP), iar 270 se află în carantină instituționalizată.

De asemenea, 1597 de persoane au finalizat perioada de 14 zile de izolare.

Update 29 martie

Potrivit datelor transmise de DSP Argeș,  situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare se prezenta după cum urmează:
-persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 9003;
-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 1386;
-persoane aflate în carantină instituționalizată: 222.

De asemenea, Instituția Prefectului Județului Argeș anunță că în ultimele 24 de ore, angajați ai Poliției, Jandarmeriei, Poliției Locale și din cadrul altor structuri au participat la mai multe acțiuni pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul COVID-19 în județul Argeș. Astfel, au fost verificate 2931 de persoane, cu privire la respectarea masurilor de izolare sau carantină. Nu au fost întocmite dosare penale noi.


Au fost aplicate 374 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 497.200 de lei, pentru persoanele care nu au respectat măsura privind restrictionarea circulației.

 


 

Update 28 martie


Conform datelor transmise de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Argeș, astăzi, la ora 14:30, situația persoanelor din județ afectate de măsurile de carantină sau izolare se prezenta după cum urmează:

-persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 8821;
-persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 1252;
-persoane aflate în carantină instituționalizată: 199.


 

UPDATE : 27 martie, ora 13.30

Numarul persoanelor infectate cu noul coronavirus în județul Argeș a crescut.
La momentul publicării acestui articol, 9 argeșeni sunt internați la secția de Boli Infectioase din subordinea Spitalului Județean  Arges, toți confirmați cu temutul Covid-19.
 

Reamintim ca la nivel national, până la ora 13.00, autoritățile romane au confirmat un număr de 1292 de persoane infectate și 24 de decese. De la precedentul bilanţ comunicat de către Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 263 de noi cazuri de îmbolnăvire. Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între 0 și 94 de ani - după cum a informat Ministerul Sănătăţii în cursul acestei zile.

Conform datelor DSP Argeș, la ora 9 dimineața, situația persoanelor din județ afectate de măsurile  de carantină sau izolare se prezenta după cum urmează:

# persoane monitorizate de DSP, aflate în izolare la domiciliu: 8144;
            
# persoane care au finalizat perioada de 14 zile de izolare: 172;
            
# persoane aflate în carantină instituționalizată: 187.


 

Conform ultimelor statistici ale autorităților județene, în Argeș avem până la acestă oră 6 persoane confirmate cu noul coronavirus. Pacienții sunt internați la Secția de Boli Infecțioase din subordinea Spitalului Județean Argeș. Tot aici, alte cinci persoane așteaptă rezultatul testului pentru COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... (video) Dan Manu, mesaj pentru firmele de transport!

Reamintim că, în această după amiază, autoritățile au anunțat că Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni va prelua toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus.

Vezi aici declarația președintelui C.J. Argeș, Dan Manu