(VIDEO) Cel care a filmat tot: ”Începuse să-și dea ultima suflare...S-a făcut negru, cum este un om mort”

Au apărut detalii noi în cazul incidentului șocant de la Pitești, unde un om a murit chiar în momentul în care patru polițiști încercau să îl imobilizeze. Bărbatul de 63 de ani a intrat în stop cardio respirator după ce a fost trântit la pământ și nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Procurorii au început deja cercetările în dosarul de purtare abuzivă și ucidere din culpă.

 

CITEȘTE ȘI ... Cine este bărbatul care a murit ieri în autogara din Pitești. Ce spun martorii despre eveniment

 

A fost intervievat martorul care filmat scena greu de văzut în care Barbu Zaharia este imobilizat de polițiști. Video AICI

 

----------------------------------------------------------------


”Lucrez aici, în autogară, și am văzut că vin câteva mașini de Poliție și de Pompieri și am ieșit afară să vad ce se întâmplă. Se strânseseră foarte multă lume pentru că luase foc o friteuza.
Pe terasa am înțeles că era un domn mai în vârstă care a refuzat să plece, nu știu de ce. Eu când am ajuns în mulțime, el deja era pe alee, ieșise din terasă. Polițiștii au vrut să-l îndepărteze și mai mult de atât, să stea undeva pe scaun. Domnul nu a vrut, dar nicidecum nu a fost recalcitrant. Doar se exterioriza. Nu a avut niciun act de violență asupra nimănui, a fost foarte inofensiv.

Când am ajuns acolo, am scos telefonul să filmez. La un moment dat mi-am dat seama că o se întâmple ceva deoarece polițistul (un domn mai în vârstă) tot încerca să-l bruscheze să se ducă mai încolo. Dânsul a refuzat, avea bagajele jos, lângă el.  Polițistul respectiv s-a enervat mai tare și a zis: ”Du-te domne mai încolo, nu vezi ca avem treabă aici?”

Din punctul meu de vedere mi s-a părut că bărbatul cedase. S-a întors puțin cu spatele, cum se vede și în video. Un polițist îmbrăcat în verde, puțin mai înalt, din senin, brusc, fără să aibă un act de violență asupra cuiva (se referă la bărbatul de 63 de ani), pur și simplu i-a făcut placaj. L-a luat de brâu, s-a dat peste el cumva și l-a dat cu fața de asfalt, a căzut peste el ca la rugby.
Căzând respectivul domn au venit alți doi polițiști să-l imobilizeze. Automat s-au pus cu picioarele pe el, genunchiul fiind pe spatele lui, aproape de zona gâtului. Dânsul a încercat să se ridice și toți trei presau pe el.

Atunci a venit politista la mine să-mi spună: ”De ce filmez?”

După nici 20 de secunde, dânsul începuse să-și dea ultima suflare. A urinat instant, s-a văzut. După care din culoarea normală a feței s-a făcut negru, cum este un om mort.

Când au văzut că s-a făcut negru și începuse lumea să strige: ”Bă, îl omorâți!”, polițiștii au luat picioarele de pe el. Nu au luat niciun fel de măsură ca și prim ajutor, pur și simplu s-a dat la o parte. Noroc că venise între timp echipajul de salvare și au început manevrele de resuscitare.”

----------------------------------------------------------------

Sursa video interviu: PiteStiri Facebook

Sursa video incident: Dan Barbu Facebook