Carmen Lis o execută pe Olga florăreasa pentru un împrumut | Sursa Ta

→ În tot acest timp, florăreasa Olga lucrează în grădina fostei şefe de cabinet din primărie, pe care o consideră o prietenă atât de bună, încât niciun proces nu le poate despărți.

 

Pe rolul instanței Judecătoriei Pitești se află un dosar în care le avem drept protagoniste pe Panaete Gherghina și Droniuc Carmen-Elena. Care să fie șansele ca cele două să fie altele decât Gherghina Panaete, cunoscută sub numele de Olga Panaete, celebra florăreasă a Piteștiului, și fosta consilieră a primarului Tudor Pendiuc, Carmen Elena Lis, alintată de fostul edil și… „Iubiriţă”? Șansele ar fi nici de 0,01%, chiar dacă doamna Lis, devenită între timp doamna Droniuc, neagă cu vehemență. 

CITEȘTE ȘI ... Fost șef criminalist, despre dubla crimă la biserică: Un delir pasional

 

 „Mă duc pe la ea pe acasă, suntem prietene, îi fac grădina”


Cu vehemență ar nega și doamna Olga Panaete, dar parcă își mai lasă o marjă de siguranță. Aceasta nu neagă că ar avea un diferend în justiție cu Carmen Lis, însă nici nu vrea să vorbească despre el. Repetă că este foarte bună prietenă cu „Iubiriţa”, atât de bună, încât are grijă și de grădina ei. 


► „E prietena mea, am vorbit și ieri (n.r. joi, 13 mai) cu ea, că a plecat la Brașov. Mă duc pe la ea pe acasă, suntem prietene, îi fac grădina.”, ne-a declarat Olga Panaete.

Cum pe fundalul discuției telefonice se auzeau și vociferările unei doamne nemulțumite că florăreasa este întrebată cu privire la proces, Olga Panaete a adăugat:

► „E pe la mine o cumnată de-a dânsei, ne ducem să-i facem grădina în Găvana”.

Și pentru a nu supăra... cumnata, Olga florăreasa a scurtat conversația, nu înainte de a ne aminti că ea este și avocat:

► „Eu am acum de lucru, că a murit cineva și îi facem șapte coroane. Stați liniștiți că eu sunt pentru pace.” 

 

CITEȘTE ȘI  ... Varianta de Ocolire Pitești Vest - Proiectul se află într-un stadiu incipient

 

La mijloc ar putea fi vorba de o datorie neonorată


Ce știm în afară de faptul că fosta şefă de cabinet a lui Pendiuc neagă conflictul în instanță, iar florăreasa Olga lucrează în grădina ei? Faptul că procesul înregistrat la Judecătoria Pitești face referire la un act notarial încheiat în 2018. Presupunem că la mijloc este vorba de un împrumut neonorat de Olga Panaete,  care ar putea avea o valoare de aproximativ 10.000 de lei, întrucât valoarea taxei de timbru este de aproape 600 de lei. De obicei, valoarea taxei de timbru este coroborată cu valoarea prejudiciului. Carmen Lis câștigă procesul în primă instanță, iar la începutul anului Olga Panaete face contestație la executarea sentinței. Urmează ca instanța să se pronunțe pe marginea acestei cereri. 

 

CITEȘTE ȘI  ... Șase persoane amendate pentru că aruncau gunoaie în centrul Piteștiului

 

Olga Panaete - client tradițional al instanțelor


Faptul că Olga florăreasa este și avocat este un lucru foarte bun, ținând cont de multitudinea de probleme pe care le-a avut cu instanța. Nu cu mult timp în urmă, magistraţii Tribunalului Argeş au condamnat-o pe Olga Panaete la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influență în formă continuată. În 2018, a fost data în judecată de CEZ Distribuție pentru… furt de curent. De asemenea, în mod frecvent are probleme cu plata chiriei la spațiile ocupate în incinta oficiului poștal din centru, deși se laudă că are clientelă multă și foarte selectă. 
Carmen Lis este și ea implicată în dosarul „Publitrans”, fiind singura dintre inculpați care și-a recunoscut fapta. Fosta secretară a lui Pendiuc a primit o amendă penală, considerată „suficientă pentru reeducare”.

 

Preluat: saptamanalul ancheta