Când se vaccinează prefectul? Și cu ce vaccin!

În cadrul conferinței de astăzi, prefectul Emanuel Soare a anunțat că s-a programat pentru imunizarea anti-covid cu AstraZeneca, primul vaccin fiind pe 1 martie. În contextul redeschiderii școlilor, prefectul de Argeș i-a îndemnat pe profesori să se programeze precizând că şi el se va imuniza cu serul dezvoltat de compania suedeză.

”Cel mai bun vaccin este vaccinul AstraZeneca pentru că este, în acest moment, singurul vaccin disponibil. Şi, ca să le dau încredere profesorilor şi nu numai – tuturor celor care nu ştiu ce aşteaptă în acest moment să se programeze pentru vaccinare - eu personal m-am programat la vaccinare cu vaccinul AstraZeneca. Am spus că nu doresc să mă lupt pentru locuri în platforma de vaccinare cu persoanele vârstnice, cu persoanele cronice, dar, la acest moment, vaccinul AstraZeneca este vaccinul disponibil pentru persoanele între 18 şi 55 de ani, deci pentru profesori este perfect”, a afirmat Emanuel Soare.

CITEȘTE ȘI ... Furt din curtea vecinului. Au plecat cu aparatură electrotehnică de 3000 de lei

Prefectul anunță 3000 de locuri libere la programare în centrele care funcţionează în acest moment cu vaccinul AstraZeneca.

”În acest moment, în judeţul Argeş avem aproximativ 3.000 de locuri libere la programare în centrele care funcţionează în acest moment cu vaccinul AstraZeneca, locuri care sunt libere şi locuri pe care profesorii se pot programa pentru vaccinare.
Profesorii înţeleg foarte bine ce înseamnă importanţa cercetării universitare. Vaccinul AstraZeneca este produs datorită eforturilor de cercetare realizare de Universitatea Oxford, una dintre cele mai importate universităţi din lume. Trebuie să avem încredere în acest vaccin.  Eu m-am programat şi le recomand profesorilor să se grăbească să se vaccineze pentru că de vaccinarea profesorilor depinde în mare măsură menţinerea deschisă a şcolilor. Nu există în acest moment niciun fel de motiv pentru ca profesorii să nu se programeze pentru vaccinare şi insist în mod special pe ideea de vaccinare a profesorilor pentru că cu toţii ne-am asumat am spus că educaţia este prioritatea noastră numărul 1. Nu există niciun motiv pentru ca profesorii să nu se programeze să se vaccineze în acest moment, mai ales că sunt locuri disponibile”, a adăugat prefectul.