Beat la volan - fără carnet timp de un an de zile!

Şoferii care nu dau doi bani pe regulile de circulaţie vor plăti din plin indisciplina! Un deputat, disperat de faptul că zilnic există oameni care îşi pierd viaţa în accidente de circulaţie, a depus un proiect de lege de natură să mai tempereze situaţia de pe şoselele din România. Astfel, cei prinşi băuţi la volan vor rămâne fără carnet timp de un an de zile, iar cei care depăşesc pe unde îi taie capul vor plăti o amendă de 2.900 de lei. 


Dacă proiectul de lege va trece, șoferii care au depăşit neregulamentar riscă 2900 de lei amendă şi să rămână fără permis timp de 3 luni de zile. Modificările îi vizează şi pe cei care conduc băuţi. Dacă alcoolemia nu depăşeşte 0.8 în sânge, pentru a se deschide dosar penal, şoferul rămâne fără permis nu doar 90 de zile, cum este acum, ci un an întreg. Şi plăteşte şi cea mai mare amendă. 
Florin Roman, deputat: Poate unora li se par pedepse exigente, dar dacă vrem să avem mai puţine victime din accidente rutiere va trebui ca şi noi şoferii să fim mult mai responsabili atunci când ne urcăm în maşină 

România se află pe primul loc în Uniune, cu 98 de victime din accidente rutiere la un milion de locuitori. Este dublu faţă de media europeană. 


Sursa: observator.tv