Au sfidat legea și au fost amendați! Protagoniștii: 3 bărbați din Tigveni

Poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Tigveni, care efectuau verificări ale persoanelor aflate în izolare sau carantină la domiciliu, au identificat trei bărbați de 22, 26, respectiv 30 de ani, toți din Tigveni, care nu au respectat măsura carantinării la adresele declarate, din aceeaşi localitate.

În urma celor constatate, cei în cauză au fost sancţionați contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 de lei, fiecare, conform Legii 55/2020 privind unele măsuri de combatere a pandemiei de COVID-19, iar situaţia a fost comunicată D.S.P. Argeş şi C.J.C.I. Argeş.

CITEȘTE ȘI ... (video) Priveghi cu amenzi de peste 5000 de lei la Câmpulung

În ultimele 24 de ore, un număr de 264 de poliţişti și polițiști locali au fost la datorie, acţionând pentru verificarea respectării măsurilor impuse în contextul stării de alertă, precum și  pentru prevenirea şi limitarea infectării cu virusul Covid-19.

Au fost desfășurate 30 de acţiuni punctuale, (dintre care 27 organizate independent de către poliţişti, 2 organizate cu IJJ Argeş şi una cu alte structuri), în cadrul cărora au fost verificate 1.742 de persoane cu privire la respectarea măsurilor de protecţie individuală, a deplasare doar cu justificare în intervalul 23:00-05:00 şi a măsurilor de izolare sau carantină la o adresă indicată.

CITEȘTE ȘI ... Scenariul verde s-ar putea modifica: Crește rata de incidență la 1,5

Totodată, în cadrul activităţilor au fost verificate, în total, 357 de autovehicule, dintre care 112 mijloace de transport persoane.

De asemenea, un număr de 159 de locații au fost verificate, iar în cadrul acestora, 124 de societăți comerciale. Activitățile au vizat respectarea măsurilor organizatorice specifice, numărul de persoane, programul de lucru, precum şi respectarea măsurilor de protecţie de către personal şi clienţi. Cu ocazia verificărilor, reprezentanţii tuturor agenţilor comerciali și centrelor comerciale au fost instruiţi cu privire la respectarea normelor de prevenire a infectării și combatere a răspândirii coronavirusului, a programului și modului de organizare, în funcție de specificul activității comerciale desfășurate.

CITEȘTE ȘI ... Percheziții în Argeș. Tânăr arestat pentru proxenetism, șantaj și camătă

Ca urmare a abaterilor constatate, au fost aplicate 179 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 20.000 de lei, după cum urmează: 
-153 de sancţiuni, în valoare de 15.500 de lei, au fost aplicate ca urmare a nerespectării măsurilor de protecţie individuală;
-22 de sancţiuni, în valoare de 1.500 de lei, persoanelor identificate că nu au respectat restricţiile privind deplasarea/libera circulaţie (în intervalul orar 23.00-05.00);
-3 sancţiuni, în valoare de 3.000 de lei, au fost aplicate persoanelor identificate că nu au respectat măsura izolării sau carantinării la adresa declarată;
-1 sancţiune, persoanei care a organizat un eveniment cu caracter privat.

”Ne dorim ca toți cetăţenii să conștientizeze faptul că sănătatea și viața sunt cele mai importante, iar efortul nostru comun, cetățeni și autorități deopotrivă, se face pentru limitarea răspândirii infectărilor cu virusul SARS CoV-2, pentru care poliţiştii, alături de celelate structuri cu care se acţionează în sistem integrat, vor fi în continuare la datorie.”