Atenție de cine vă e milă! Piteșteni, voluntari falși în Slatina! 

Pentru că in zonele de unde provin le e rusine sau sunt foarte cunoscute pentru astfel de practici, multe persoane ajung sa ceara bani in alte zone din tara. Pentru că sunt sanatosi, dar vor totusi sa sensibilizeze oamenii pentru a obtine cat mai multi bani intr-un timp foarte scurt, sarlatanii apeleaza la mila semenilor, prezentându-le cazuri grave de sănătate prin care trec mai ales copii. Putini sunt cei care raman insensibili atunci cand vad poza unui micut suferind. Astfel, trecatorii sunt impresionati, deschid portofelul si cotizeaza. Banii nu ajung unde trebuie pentru ca putini sunt cu adevarat voluntarii unei fundații sau asociații care să dirijeze banii strânși către persoana din fotografie, ci fix in buzunarele sarlatanilor. Atunci cand se intampla sa fie refuzati sau luati la intrebari, cei care cersesc mila trecatorilor in loc sa munceasca devin agresivi verbal sau fug.  A trecut prin aceasta experienta chiar directorul Poliției Locale Slatina, voluntarul fals luând-o la sanatoasa.

CITEȘTE ȘI ... (video) Alertă financiară! Un camion cu ouă s-a răsturnat lângă Pitești!

In urma verificarilor oamenilor legii, 4 persoane, din Pitești și București, au fost depistate de Poliția Locală in Slatina colectând fonduri, fără a deține autorizație de funcționare emisă de primarul municipiului localitatii respective. Pentru ca acestea erau la inceput de "cariera", au scăpat cu sancțiuni contravenționale. Daca nu isi vor invata lectia, vor ajunge sa fie cercetati pentru înșelăciune.

CITEȘTE ȘI ... ACUM! Descinderi masive în Argeș și mai multe județe - Prejudiciu URIAȘ

„În ultima perioadă au devenit tot mai frecvente astfel de situații, în care cetățenii municipiului sunt agasați la fiecare pas de falşi voluntari ai diverselor fundații, care colectează fonduri pentru proiecte umanitare, pentru copii bolnavi sau săraci. În acest sens, recomandăm ca cetățenii să fie atenți cui oferă bani, chiar dacă sumele donate sunt în scop umanitar. Mai mult decât atât, trebuie știut faptul că, pe raza municipiului Slatina, colectarea de  fonduri umanitare prin diverse organizații, fundații sau asociații, se poate derula numai în baza autorizației emise de primarul municipiului Slatina. Prin urmare, înainte de a da bani unor indivizi care se pretind voluntari ai unor fundații umanitare, verificați dacă este vorba de un caz real şi nu de o escrocherie!”, a declarat Adrian Pop, directorul Poliției Locale Slatina.