Argeșeanul Bogdan Berechet a fost ridicat la gradul de chestor!| Sursa Ta

 

Astăzi, 26 noiembrie, președintele României, Klaus Iohannis a semnat 19 decrete de avansare în grad a unor șefi din poliție și jandarmerie. Decretele vin în aceeași zi cu avansarea în grad a 44 de generali din armată și servicii.


Pe lista înaintărilor în grad de la MAI apare și un argeșean, Bogdan Berechet.

„Decret privind acordarea gradului profesional de chestor de poliție domnului comisar-șef de poliție Berechet Bogdan-Alexandru din Ministerul Afacerilor Interne” 

 

Cine este Bogdan Berechet


Comisarul-şef Berechet s-a născut pe 12 decembrie 1978 la Piteşti, este căsătorit şi are doi copii. 

Absolvent al Colegiului Naţional „I.C. Brătianu” (1997), a urmat cursurile Facultăţii de Drept din cadrul Academiei de Poliţie „Al.I. Cuza” Bucureşti (promoţia 2002). 

În perioada 2002-2013 a făcut studii postuniversitare la Piteşti şi Bucureşti în domenii privind managementul traficului rutier, ştiinţe penale şi combaterea traficului de droguri, iar din 2013 este doctorand la Şcoala Doctorală de Ordine şi Siguranţă Naţională din cadrul Academiei de Poliţie în domeniul „Ordine şi Siguranţă Naţională”.

 

CITEȘTE ȘI... Medicul Adrian Ciocănea decorat de Klaus Iohannis pentru implicarea sa în lupta cu Covid-19

 

Actualul șef al Poliției Capitalei, comisarul-șef Bogdan Berechet, a fost numit interimar în luna ianuarie 2020. Înainte, pe 30 august 2019, Berechet fusese împuternicit să exercite, cu caracter temporar, funcția de șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Argeș.

El a mai fost șef adjunct al IPJ Argeș și șef serviciu la Investigarea Criminalității Economice, în cadrul IPJ Argeș.