Bilanțul tragediei de la Matei Balș a ajuns la şase morţi!

Update, 30 ianuarie 2021:

Bilanţul incendiului de la Institutul Matei Balş din data de 29 ianuarie 2021 ajunge la şase morţi. Iniţial, patru persoane au fost găsite fără viaţă în zona în care au izbucnit flăcările.

O a cincea victimă s-a stins la un alt spital, după transfer, iar în această dimineaţă, a fost anunțată a şasea victimă, un bărbat de 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat.

Ministerul Sănătății a făcut o rectificare în urmă cu puțin timp: 

 „Rectificăm informația. Este vorba despre un bărbat, 70 ani, dependent de CPAP, fără leziuni cauzate de incendiului, intubat. Femeia de 58 de ani se află în stare gravă. Ambele familii au fost anunțate de situația pacienților”.

Inițial, ministerul Sănătății anunțase deceseul unei femei. 

 

După tragedia de la Spitalul Matei Balș, în urma căreia patru oameni au decedat, trei dintre ei fiind găsiți carbonizați, iar o patra persoană murind după ce a fost transferată de urgență la Institutul „Marius Nasta”, secretarul de stat Raed Arafat a făcut declarații în fața spitalului.

CITEȘTE ȘI ... (Primele imagini) Pacienți COVID arși de vii la Balș. Cauza probabilă ar fi un reșou

La finalul acestora, coordonatorul DSU s-a pierdut cu firea când a fost întrebat de un jurnalist cum este posibil ca după tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț să se întâmple încă una de o asemenea amploare.

(minutul 15:30)

 

"Dacă ați venit să urlați la noi, aici intervenția v-am explicat. Urlați dumneavoastră. Este revoltă în capul dvs. Până vedem care este situația....

Lăsați situația până o să vină pompierii să vă spună care e motivul. V-am dat toate detaliile.

Ultimul control aici a fost în noiembrie 2020.

Tonul dumneavoastră...", a strigat nervos Raed Arafat.