Staţii de autobuz şi piste de biciclete de 5 milioane euro în Piteşti

Staţiile de autobuz insalubre, unele devenite adevărate „toalete” publice pentru oamenii străzii, vor dispărea în curând din Piteşti. Cel puţin aşa promit autorităţile locale, care implementează un proiect cu fonduri europene ce vizează amenajarea a nu mai puţin de 99 de staţii de aşteptare moderne pentru călători. Săptămâna trecută, Primăria Piteşti a şi lansat în SICAP licitaţia pentru acest obiectiv, dar şi pentru amenajarea de piste de biciclete în mai multe zone ale oraşului, punând la bătaie un buget de aproape 25 milioane lei noi cu tot cu TVA. 

CITEȘTE ȘI ... Guvernul a adoptat bugetul pe 2021. Mai mulți bani pentru sănătate și transporturi


Licitaţia este împărţită pe trei loturi, după cum urmează:
# Lotul 1 - amenajarea a 99 staţii de aşteptare, de diferite tipuri: 23 stații fără panouri laterale care vor fi amplasate în zonele unde lățimea trotuarului nu este suficientă; 4 stații cap de linie dotate cu grup sanitar, tonetă bilete și dispecerat; 16 stații dotate cu puncte de vânzare bilete și abonamente; 28 de stații fără punct de vânzare titluri de călătorie și grup sanitar; 28 de stații semnalizate cu totem în zonele unde spațiul nu permite amplasarea unei stații de așteptare. Valoarea totală achiziţie estimată: 13.308.260,99 lei (fără TVA)
# Lotul 2 - optimizarea traseelor de transport public de călători prin introducerea a 3 linii noi şi, implicit, 6 stații noi. Valoarea totală estimată: 586.730,24 lei (fără TVA)
# Lotul 3 - realizarea a 6,5 km de piste pentru bicicliști, inclusiv pentru recreere, de-a lungul râului Argeș, pe traseul str. Basarabia, B-dul Petrochimiștilor, malul drept al râului Argeș, între Parcul Lunca Argeșului și cartierul Tudor Vladimirescu (strada Lânăriei - strada Târgul din Vale, Promenada Râului Argeș – Dig). Valoarea totală estimată: 6.079.975,65 lei (fără TVA).

CITEȘTE ȘI ... Poșta Română se pregătește de concedieri!


Pentru desemnarea firmei sau firmelor câştigătoare, în calculul punctajului preţul ofertat va conta în proporţie de 80%, restul reprezentând componenta tehnică, respectiv perioada de garanţie acordată. Ultima zi de depunere a ofertelor este 2 martie.