Start pentru campionatul mondial de la Budeasa! Vezi AICI programul!

Aseară, 26 iulie, a avut loc deschiderea oficială a Campionatelor Mondiale de Kaiac Canoe Sprint Juniori și Tineret U23, competiție ce se desfășoară la Complexul Sportiv Național Bascov – Budeasa, în perioada 27-30 iulie.
După parada delegațiilor din cele 63 de țări participante, prezente în Argeș cu peste 1.600 de sportivi, vicepreședintele Federației Internaționale de Kaiac, Thomas Konietzko a deschis oficial Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe Sprint Juniori si Tineret U23.
Cu acest prilej au transmis mesaje de bun venit tuturor participanților președintele Federației Române de Kaiac Canoe, Ioan Bîrlădeanu, Ministrul Tineretului și Sporturilor, Marius Alexandru Dunca, și președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu.


“Este o onoare și o bucurie pentru noi să putem organiza Campionatele Mondiale de Kaiac-Canoe Sprint Juniori si Tineret U23 în România, aici în județul Argeș. Vreau să mulțumesc Federației Internaționale de Kaiac pentru încrederea acordată. Sunt convis că va fi un succes și un început pentru tot ceea ce înseamnă kaiac-canoe românesc. Felicit Federația Română de Kaiac Canoe pentru curajul de a organiza un eveniment de o asemenea amploare Și, de asemenea, felicit și le mulțumesc pentru implicarea, seriozitatea și profesionalismul de care au dat dovadă autoritățile locale, fără de care nu am fi reușit să organizăm acest eveniment. Urez bun venit sportivilor și îi îndemn să viziteze România și să se întoarcă în țara noastră dragă și frumoasă ori de câte ori au ocazia. Sportivilor români - mult succes și să știți că ne mândrim cu voi! Succes tuturor! ” - ministrul Tineretului și Sporturilor, Marius Alexandru Dunca.

CITEȘTE ȘI ... Cel mai vizionat film în România în weekendul trecut! Probabil cel mai bun film de război de 20 de ani încoace!


“Bun venit în România, bun venit în județul Argeș! Mă simt foarte onorat și mândru că, timp de câteva zile, județul Argeș are marele privilegiu de a fi centrul mondial al acestei ramuri sportive. Din acest motiv vă rugăm să fiți alături de noi, să ne cunoaștem mai bine, și, de câte ori vă amintiți de cele mai plăcute și frumoase locuri, în primul rând să vă gândiți la Argeș și la România. Urez, în numele Consiliului Județean Argeș, șanse egale tuturor concurenților din cele 63 de țări participante și o recomandare specială pentru România - la cât mai multe medalii- iar pentru cei 3 sportivi din județul Argeș, din echipa României, le dorim să aibă șansa să urce pe podium. Mult suces tuturor!” - președintele Consiliului Județean Argeș, Constantin Dan Manu.

CITEȘTE ȘI ... Piteșteancă atacată de un câine de luptă! A vrut să-și salveze pisica!


La deschiderea oficială au mai participat vicepreședintele CJ argeș, Simona Brătulescu, prefectul Emilian Dragnea, senatorul Șerban Valeca, precum și  primarii Constantin Ionică - Pitești, Ion Georgescu - Mioveni, Constantin Panțurescu – Curtea de Argeș, Gheorghe Stancu – Bascov și Nicolae Rachieru - Budeasa.
Pe scena din Piața Vasile Milea a avut loc, de asemenea, și un spectacol extraordinar susținut de Fanfara "Argesul" , de Ansamblul folcloric profesionist “Dorul” și de Orchestra “Doina Argeșului” ale Centrului Cultural Județean Argeș, iar la final toți cei prezenți au dansat pe ritmurile muzicii populare argeșene.
Țări participante: AUSTRIA, BELARUS, BELGIA, BULGARIA, CEHIA, CIPRU, CROATIA, DANEMARCA, ELVETIA, ESTONIA, FRANTA, GERMANIA, GRECIA, ITALIA, LETONIA, LITUANIA, MAREA BRITANIE, MOLDOVA, NORVEGIA, OLANDA, POLONIA, PORTUGALIA, ROMANIA, SERBIA, SLOVACIA, SLOVENIA, SPANIA, SUEDIA, TURCIA, UNGARIA, AFRICA DE SUD, ALGERIA, ARGENTINA, AUSTRALIA, AZERBAIJAN, BRAZILIA, CANADA, CHILE, CHINA, CHINA TAIPEI, COLUMBIA, CUBA, EGIPT, FILIPINE, GANA, GEORGIA, HONG KONG, ISRAEL, INDIA, IRAN, JAPONIA, KAZAKHSTAN, MACAO, MEXIC, NOUA ZEELANDA, PUERTO RICO, RUSIA, SINGAPORE, TAILANDA, UKRAINA, USA, UZBEKISTAN.


Programul competiției:
27 Iulie 2017
Orele 08.30 - 13.30: SERII 500/1000 m
Orele 15.00 - 18.40: SEMIFINALE 500/1000 m
28 Iulie 2017
Orele 08.30 - 14.00: SERII/SEMIFINALE 500 m
Orele 15.30 - 18.20: SERII 200 m
29 Iulie 2017
Orele 09.00 - 14.00: FINALE 500/1000 m
Orele 16.00 - 18.00: SEMIFINALE 200 m.
30 Iulie 2017
Orele 09.00 - 11.00: FINALE 200 m.
Orele 13.00 - 17.00: FINALE 500 m.