START LA DISTRACȚIE! Zilele Orașului Mioveni: Deschiderea oficială a avut loc la Centrul Cultural

Centrul Cultural Mioveni, Primăria Orașului și Consiliul Local vă invită în perioada 29 iunie-1 iulie 2018 la Zilele Orașului Mioveni.

Astăzi, 29 iunie, începând cu ora 09:00 s-a dat startul acestei sărbători cu  Sfânta Liturghie în cinstea Sfinților Apostoli Petru și Pavel la Catedrala Ortodoxă Sfinții Apostoli Petru și Pavel din Mioveni pentru a-i celebra pe Patronii Spirituali ai orașului.

Programul de astăzi a continuat la Centrul Cultural Mioveni, unde de la ora 16:00 a avut loc  deschiderea oficială a Zilelor Orașului Mioveni – 533 de ani de la prim atestare documentară. Elevii și sportivii merituoși din Mioveni, dar și tinerii care în acest an își sărbătoresc majoratul, au fost premiați. De la ora 19: 15 pe traseul de la Școala Veche – Primărie – Centrul Civic, se va desfășura Parada participanților la reconstituirea Bătăliei Istorice, urmată de un concert extraordinar al Filarmonicii Pitești de la ora 20.00, în Centrul Civic al Orașului.

Sărbătoarea va continua sâmbătă, 30 iunie, la Baza Sportivă Bemo, unde sunteți așteptați pentru o vizită în tabăra militară, interacțiune cu participanții la Bătălie, dar și pentru participarea la atelierul de gastronomie. Totodată, de la ora 18:00, în aceeași locație, va avea loc reconstituirea Bătăliei Istorice din Primul Război Mondial, dintre România și Austro-Ungaria. Exercițiul tactic va avea loc pe albia râului, unde, după un scenariu de luptă cu muniție vor avea loc manevrele de atac, contraatac și atac final. Orașul Mioveni, este singurul din țară care va face o reconstituire de asemenea anvergură prin participarea unor numeroase grupuri, atât din străinătate (Bulgaria) căt și din țară. Tot de la ora 18:00 în Centrul Civic se va desfășura un spectacol de muzică ușoară, unde vor urca pe scenă artiști locali și trupele de dans ale Casei de Cultură a Sindicatelor Dacia. Ora 20.00 îi va aduce în fața publicului pe Nicolle Cherry, Speak și Libelula, dar și pe Delia.

Pe 1 iulie, vor urca pe scenă, începând cu ora 18:00, Ansamblurile Folclorice ale Centrului Cultural Mioveni, alături de interpreți locali, iar de la ora 19.30 Olguța Berbec, Emila Dorobanțu, Doinița și Ionuț Dolănescu, vă dau întâlnire la recitaluri de excepție.
Persoanele care vor să fie prezente la evenimentul care se va desfășura la Baza Sportivă Bemo, vor avea transportul asigurat cu trenulețul din oră în oră, cu plecare din fața Catedralei Ortodoxe Sf. Apostoli Petru și Pavel, începând cu ora 11.00 până la ora 19.00.