Starea argeșeanului infectat cu coronavirus este ...


Așa cum vă informam joi, 13 februarie, primul român infectat cu coronavirus este argeșean. Acesta se afla la bordul  navei de croazieră Diamond Princess, în apele teritoriale ale Japoniei.

Ministerul de Externe transmite printr-un comunicat de presă că starea de sănătate a argeșeanulu  este bună, în prezent acesta fiind supus unor teste medicale suplimentare.

Până la acest moment, nu au fost confirmate cazuri noi de infectare cu coronavirus printre cetățenii români, mai anunță MAE.

Un reprezentant al Ambasadei României la Tokyo s-a deplasat, vineri, la unitatea medicală în care este internat cetățeanul român infectat cu coronavirus și a primit date despre starea pacientului.

CITEȘTE ȘI .... Emanuel Soare: Cetățeanul infectat cu coronavirus nu va fi adus în țară
 

De asemenea, Ambasada României la Tokyo rămâne în contact atât cu autoritățile nipone, cât și cu cetățenii români, acordând asistență consulară în limita competențelor legale, precizează MAE.

Bărbatul lucra de aproximativ 10 ani pe respectivul vas, la bucătărie. Tot acolo lucrează și soția sa, care se află de asemenea la bordul navei, în cazul ei nefiind deocamdată confirmată infectarea cu coronavirus.

Bărbatul a fost transportat și izolat într-un spital japonez specializat pentru asemenea situații.