Star Trading a produs şi montat elemente prefabricate din beton pentru 11 unităţi de producţie şi depozitare

La Albota, avem cea mai nouă fabrică de betoane prefabricate din România, construită de către societatea Star Trading, la iniţiativa mangerului general, omul de afaceri Victor Marinescu. Producţia efectivă a fost începută în urmă cu un an, când a fost dată în folosinţă hala, structură ce se întinde pe 4830 mp. Hala are două componente, respectiv fabrica de fasonat fierul şi fabrica pentru producerea elementelor turnate din beton (precomprimate, postcomprimate, pretesnionate). Aceasta a fost prima fază, urmând ca, în funcţie de evoluţia pieţei, Star Trading să se dezvolte pe două planuri: capacitatea de producţie şi diversitatea produselor. 


În primul an de activitate, din prefabricatele produse de Star Trading, la Albota, au fost ridicate 11 unităţi de producţie şi depozitare, atât în Argeş, cât şi în ţară. Aici putem menţiona noul edificiu Dr. Oetker din Curtea de Argeş, Radic Star la Ştefăneşti, Diana la Râmnicu Vâlcea sau Depozitul de Legume şi Fructe Dole, din Bucureşti. „Producem, transportăm şi montăm structurile de beton.”, ne-a explicat managerul Victor Marinescu, însă în spatele acestor servicii, este un procedeu destul de complex, similar cu conceperea unui joc de Lego. Inginerii analizează proiectul clientului şi stabilesc de ce „piese” din  prefabricate este nevoie, în conformitate cu cofrajele pe care le are fabrica şi în ce cantitate. Un alt segment pe care îl vizează fabrica Star Trading este infrastructura rutieră, având toate elementele necesare pentru a produce grinzile tensionate folosite în construcţia podurilor. 

Noul edificiu Dr. Oetker din Curtea de Argeş face parte din portofoliul Star Trading.

 

Fabrica de la Albota a adunat specialişti din toată România

Lipsa specialiştilor, dar şi ponderea mare de personal necalificat de pe piaţa muncii s-a răsfrânt şi asupra noii fabrici. Pentru a da startul producţiei, dezvoltatorul a fost nevoit să caute specialişti care au experienţă în domeniul prefabricatelor din beton. În acest sens, au fost făcute recrutări din toată ţara, iar acum lucrează în fabrica de la Albota angajaţi veniţi din tot judeţul Argeş, din Olt, Buzău, Cluj şi chiar din India. Victor Marinescu a adus 50 de muncitori din spaţiul non-european, pe care i-a contractat pentru o perioadă de doi ani. Pentru a atinge capacitatea maximă a fabricii, va ajunge la 150 de salariaţi. 

Prefabricatele din beton – soluţia optimă şi pentru construcţiile civile

Cu toţii ne amintim că, în perioada comunistă, toate blocurile se construiau din prefabricate de beton, într-un timp foarte scurt. Peste timp acestea au trecut proba rezistenţei şi durabilităţii, dovedindu-se o soluţie optimă de construcţie. După cum ne-a mărturisit managerul Star Trading, Victor Marinescu, obiectivul principal pe care şi l-a stabilit este să aducă din nou în faţă construcţiile civile din prefabricate de beton, fie ele case sau blocuri. Acesta ne-a enumerat şi avantajele pe care le oferă un astfel de sistem de construcţie şi materialele utilizate: 
- se lucrează sigur;
- gradul de rezistenţă la seism nu suportă comparaţie;
- calitatea îmbinărilor;
- viteza de execuţie este mult peste cea a metodelor de construcţie clasice;
- manopera presupune o echipă mică de oameni, mai ales în contextul unei crize a forţei de muncă în acest domeniu;
- se lucrează curat, fără mizerie, fără poluarea mediului sau poluare fonică. 

În concluzie, din punct de vedere seismic, ecologic şi al mâinii de lucru, construcţia cu prefabricate din beton se profilează ca fiind soluţia pentru viitor. 


Societatea STAR TRADING IMPEX SRL a fost înfiinţată în anul 1993 şi în cei 26 de ani de activitate într-un puternic mediu concurenţial şi-a consolidat poziţia ca lider al pieţei construcţiilor printr-o performanţă solidă şi sustenabilă de-a lungul timpului.