Stand-up comedy la şedinţa de buget de la Ştefăneşti

Stand-up comedy la şedinţa de buget de la Ştefăneşti

Soacra primăriţei - la un pas să îşi smulgă baticul de nervii pe care i-au făcut consilierii

 

La şedinţa de săptămâna trecută, a avut loc dezbaterea bugetului pentru anul 2020, de care oraşul Ştefăneşti (speră că) va dispune în 2020. Consacrată ca fiind în ultimii ani un circ public generalizat, această şedinţă şi-a păstrat reputaţia, fiind şi de data această un prilej de scandal între primăriţa Ioana-Jenica Dumitru şi consilierii locali.

Nu a lipsit nici publicul gălăgios, reprezentat de cetăţeni, plin de idei şi nemulţumiri, nici candidaţii care se încălzeau pe bară pentru primărie.

Masterpiece-ul l-a reprezentat, fără doar şi poate, prezenţa soacrei doamnei primar (soţul este deja un mast have în toate dezbaterile publice!). Soacra şi-a onorat breasla din care face parte, atât vizual, cât şi fonic, devenind un participant activ şi vehement la dezbatere şi încercând să îşi apere nora, de opozanţii din Consiliul Local, oameni răi şi necooperanţi, care strică periodic liniştea şi bunăstarea căminului conjugal.

Cu această distribuţie, şedinţa de buget a fost - aşa cum vă puteţi închipui - o frumoasă comedie, consumată în mai multe acte, din care am menţiona următoarele:

 

Nedumerirea cetăţenilor: „De ce ne-aţi mai chemat dacă deja aţi votat?

Cum era de aşteptat, cetăţenii prezenţi la şedinţă au avut multe de comentat. Una dintre nemulţumirile exprimate de către aceştia a fost legată de faptul  că aleşii locali s-au grăbit să voteze proiectul pe buget înainte să se consulte cu locuitorii oraşului, aşa încât majoritatea celor care au venit totuşi la aşa-zisa dezbatere se întrebau care mai este rolul lor acolo. Pe lista cu nemulţumiri s-a mai regăsit la loc de frunte lipsa investiţiilor în infrastructura rutieră, oamenii plângându-se că nu au drumuri asfaltate şi poduri în oraş.

Marea nemulțumire a locuitorilor din Ştefăneşti rămâne legată de neconstruirea podului de la Negrileşti. Primăriţa Jenica Dumitru le-a reamintit cetăţenilor că este vorba despre un proiect din 2013-2014, cu multe probleme tehnice, pentru care a trebuit să recheme proiectantul şi să găsească alte soluţii.

„Să nu uităm că firma respectivă a intrat în insolvenţă, nu este atât de simplu să reiei proiectul, cu soluţii noi să o iei de la capăt cu toate procedurile este foarte complicat. Acum din nou a venit, persoana care a lucrat, firma care a lucrat şi a zis că o să reia lucrările. Nu este atât de simplu din punct de vedere tehnic, este vorba de siguranţa cetăţeanului.” - a mai spus Ioana-Jenica Dumitru.

 

Deputatul Velcea a tras-o de urechi pe primăriţă

La şedinţă a participat şi deputatul Nicolae Velcea, locuitor al oraşului şi lider al organizaţiei PSD Ştefăneşti. El nu a ratat ocazia să o taxeze pe primăriţa Jenica Dumitru, reproşându-i acesteia că habar nu are când trebuia depus bugetul:

„Doamnă, de ce nu spuneţi cu subiect şi predicat că şedinţa a fost programată iniţial pe 20 februarie. Onorata conducere a primăriei Ştefăneşti a neglijat că mâine (n.red. 20 februarie) este ultima zi de depunere a bugetului la finanţe şi atunci a facut o altă şedinţă extraordinară, azi, pe 19!”, a spus parlamentarul.

 

Un antrenor vrea bani pentru echipa de fotbal

În vreme ce locuitorii oraşului strigă după asfaltări şi gaze, iar primăriţa şi cei din primărie caută să se justifice, tensiunea fiind una evidentă, un domn cere să ia cuvântul şi să îşi spună şi el păsul:

„Nicolae Marius mă numesc, crescut în Ştefăneşti. Vreau oarecum să descongestionez situaţia asta. Avem un singur interes, avem o echipă de fotbal pe care vrem să o bugetăm. Ca să fac o paralelă acum o jumătate de oră, în faţa stadionului poliţia oraşului Stefăneşti a strâns vreo 6 drogaţi; erau drogaţi în aşa hal încât tremurau acolo. Sunt copii... Ei bine, eu am 50 de copii pe care îi antrenez pe baza sportivă de la Goleşti în care s-au băgat foarte mulţi bani, noi încercăm să le dăm copiilor o alternativă în oraşul ăsta.

 

 

 

 

De departe, cel mai spumos moment l-a oferit intervenţia unei doamne venerabile, nimeni alta decât soacra primăriţei. La fel de pricepută în ale administraţiei ca şi fiul său, care şade de-a dreapta soţiei sale Ioana-Jenica Dumitru, în calitate de prim domn al oraşului Ştefăneşti, soacra şi-a dat cu părerea gesticulând:

„De ce nu votează bugetul ăsta tot timpul anului, să facă şosele să facă drumuri şi spunem că nu a făcut primarul, consiliul de conducere aprobă şoselele. Ce consilieri sunt aici, pe ce au luat banii? Primarul propune, consilierii trebuie să aprobe. De ce nu aprobă? Să zică că nu a făcut primarul? Rușine să vă fie!”, şi-a încheiat alocuţiunea venerabila doamnă, care însă nu s-a oprit aici şi a continuat să o apere pe nora sa purtând discuţii aprinse cu unii din consilierii locali ai Primăriei Ştefăneşti. „Ce crezi dumneata că, dacă eşti consilier de atâţia ani, eşti grozav? Să vă dea afară pe toţi! Urmăriţi numai şmecherii, să furaţi!” - a strigat soacra Ioanei Dumitru la consilieri, care la rândul lor au încercat să deschidă şi ei gura: „Nu noi suntem de vină, nora dumneavoastră, nu noi!”. Soacra însă nu s-a dat bătută şi a continuat să-i înţepe pe cei care, chipurile, nu au lăsat-o pe nora ei să facă treabă în comună: „De ce atâţia bani pleacă de aici înapoi? Că nu aţi aprobat propunerile primarului! Au veni săraci şi au plecat blindaţi!”

 

 

Preluare Săptămânalul Ancheta