(video) 5000 de pelerini la Curtea de Argeș

Update

Aproximativ 5000 de pelerini se află la Curtea de Argeș pentru a participa la slujba organizată de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului, cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”.

Măsurile de ordine publică în zonă vor fi asigurate în mod integrat de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare, în funcţie de situaţie.


 

În perioada 14 - 15 august, jandarmii argeşeni vor asigura măsuri de ordine la mai multe locașuri de cult din județul Argeș, pe timpul oficierii slujbei religioase, cu ocazia sărbătorii creştin-ortodoxe „Adormirea Maicii Domnului”, organizată de către Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului.

Cea mai semnificativă locație din punct de vedere al numărului de participanți o reprezintă mânăstirea din municipiul Curtea de Argeș.


Pentru această locație s-a stabilit în această perioadă ca loc de campare pentru credincioşii din alte localităţi, zona stadion din Comuna Valea Iaşului.

Locuri de parcare a mijloacelor auto destinate transportului participanţilor:

- Municipiul Curtea de Argeş : b-dul Basarabilor, str. 1 Decembrie 1918;
- Comuna Valea Iaşului:  stadionul comunal;
- Parcarea exterioară din zona Mănăstirii Curtea de Argeş, în limita locurilor disponibile.

Având în vedere că la Mânăstirea Curtea de Argeş se estimează prezenţa unui număr foarte mare de pelerini, măsurile de ordine publică în zonă vor fi asigurate în mod integrat de jandarmi, poliţişti şi pompieri, cu posibilitate de suplimentare, în funcţie de situaţie.