(video) Transfier 2018! Încercarea supremă de a-ți testa propriile limite

Sambata, pe 8 septembrie, Transfagarasanul a fost gazda celei mai dificile competitii de triathlon din Romania, Transfier, organizata de Asociatia NoStress.


Peste 770 de participanti din 11 tari printre care si Australia sau UK,au luat startul de la Hotelul Valea cu Pesti, in incercarea de a invinge muntele si lacul si, mai ales, propriile limite. I-au aplaudat peste 1000 de spectatori pe parcursul traseului.

Pentru ca Transfier inseamna 1900 m inot in lacul Vidraru, apoi 90 de km de pedalat pana sus, la Balea si inapoi, dupa care, acelasi sportiv va alerga 21 de km si va urca 392 de trepte pana la statuia lui Prometeu, omul de fier de la Barajul Vidraru.
Transfier reprezinta incercarea suprema de a-ti testa propriile limite, timpul maxim in care trebuie finalizate toate cele trei probe fiind de 9 ore. 


Trebuie mentionat ca majoritatea participantilor sunt oameni obisnuiti, cu famillii si joburi full-time, care isi urmaresc pasiunea pentru sport si practica la nivel amator triathlonul. Cel mai tanar a avut 18 ani, pe cand cel mai in varsta a avut nu mai putin de 67. 
Castigatorul de anul trecut, spaniolul Francesc Artigues Ramis a imbunatatit recordul cursei cu peste 9 minute, terminand in 4h48min, urmat de Martin Flander din Ungaria si romanii Razvan Ene, Simon Istvan si Andrei Dan Dudu. 


La feminin, Adel Koter si-a mentinut pozitia de castigatoare de anul trecut, urmata de Ionela Babeanu si Simona Iuliana Grigore. 
Peste 100 de concurenti au fost premiati, iar din punct de vedere organizatoric, 64 de voluntari, 7 ambarcatiuni, 12 masini si 2 motociclete au asigurat buna desfasurare a competitiei.