Piteșteanul Robert Glință, medalie de bronz la Campionatele Mondiale de la Abu Dhabi| Sursa Ta

 

Robert Glinţă, înotătorul piteștean,  a câştigat, astăzi, medalia de bronz în proba de 100 metri spate din cadrul Campionatelor Mondiale de nataţie în bazin scurt (25 m) de la Abu Dhabi.

Sportivul  a obținut un timp de 49.60 secunde.

 

„Sportivul român în vârstă de 24 de ani a avut o evoluție superbă și a cucerit medalia de bronz în proba de 100 m spate! Timpul său: 49.60 secunde”, a anunțat Federația Română de Natație.

 

Campion european la Budapesta în aceeași probă, în bazin de 50 m, și vicecampion continental, în bazin scurt, la Kazan, Robert a fost depășit la Abu Dhadi doar de americanul Shaine Casas (49.23 s) și de rusul Kliment Kolesnikov (49.46 s).

De precizat faptul că aceasta este prima medalie mondială la seniori din cariera lui Robert Glinţă.

 


„Robert Glință, medalie de bronz în proba de 100 m spate!

Rezultat excepțional pentru sportul românesc! Robert Glință a cucerit cea dintâi medalie pentru România la Campionatul Mondial în bazin scurt (25 m) de la Abu Dhabi!

Vineri după-amiaza, 17 decembrie 2021, sportivul român în vârstă de 24 de ani a avut o evoluție superbă și a cucerit medalia de bronz în proba de 100 m spate! Timpul său: 49.60 secunde!

Campion european la Budapesta în aceiași probă, în bazin de 50 m, și vicecampion continental, în bazin scurt, la Kazan, Robert a fost depășit azi la Abu Dhadi doar de către americanul Shaine Casas (49.23 s) și de către rusul Kliment Kolesnikov (49.46 s). 

Felicitări, Robert!

Felicitări, Ciprian Glință!” este mesajul postat pe rețeaua de socializare de reprezentanții Federației Române de Natație.