Piteştiul găzduieşte a 34-a ediţie a Campionatului European de Karate Tradiţional

În perioada 13-16 iunie, 400 de sportivi din 20 de ţări europene vor concura în cadrul Campionatului European de Karate Tradiţional. Evenimentul se va desfăşura sub egida Preşedinţiei României la Bucureşti şi este organizat de FRKT (Federaţia Română de Karate Tradiţional) şi ETKF (European Traditional Karate), în parteneriat cu Consiliul Judeţean Argeş şi Universitatea Piteşti. 


Este a doua oară când România găzduieşte Campionatul European de Karate Tradiţional, după ediţia din 1996 de la Bucureşti. De această dată, a fost ales Piteştiul, în urma demersurilor făcute de către senatorul Şerban Valeca, ce este şi vicepreşedinte al ETKF, 8 DAN, cel mai avansat în grad, reuşind astfel să transforme Piteştiul, timp de 3 zile, în capitala acestui sport. 
Vladimir Iorga, preşedintele ETHF  - 10 DAN, a dezvăluit faptul că România este lider în domeniul karate tradiţional, urmată de Italia şi că speră ca acest sport să fie introdus ca disciplină olimpică. De asemenea, Vladimir Iorga a încurajat copiii de peste 4 ani să practice karate, care înseamnă un sistem de disciplină, de educaţie, ce dezvoltă calităţi precum onestitatea, loialitatea, încrederea şi curajul. 


Preşedintel FRKT, Nicolae Mărăndici, a subliniat importanţa găzduirii acestui eveniment, de talie europeană. „Pentru România este o onoare că suntem gazdele federațiilor europene, iar asta ne obligă să ne păstrăm poziția de lideri în karate-ul european și ne face o deosebită plăcere și mândrie să le prezentăm colegilor noștri din Europa țara noastră. Sunt mândru de acest parteneriat cu Consiliul Județean Argeș, cu Universitatea din Pitești și susținerea Ministerului Tineretului și Sportului prin prezența aici a domnului secretar de stat Cosmin Butuza. Îi mulțumesc lui Șerban Valeca ce este stâlpul karate-ului tradițional din România, pentru că este în cel mai avansat grad al nostru și ne mândrim cu asta.”, a declarat președintele FRKT, Nicolae Mărăndici.