FC Argeș ar putea avea peste doi ani un stadion de Champions League!

FC Argeș a revenit după o perioadă lungă în Liga 1, iar piteștenii ar urma să beneficieze și de un stadion modern în următorii ani.

Sponsorul principal Viorel Tudose a anunțat ce capacitate va avea noua arenă din Pitești, una care va putea găzdui chiar și meciuri din grupele Ligii Campionilor.

„Valoarea totală a proiectului va fi de sub 50 de milioane de euro. Hotelul care era proiectat iniţial l-am scos, urmând să îl realizăm în etapa a doua. Iar în felul acesta lucrurile vor decurge mult mai rapid. O cotă parte din costuri va veni din partea Primăriei”, spunea Cristian Gentea, președintele clubului din Trivale și primar al Piteștiului, în decembrie 2020.

Stadion de Champions League și la Pitești: „Unul dintre cele mai moderne stadioane din România!”
Arena pe care joacă acum FC Argeș este una veche, cu pistă de atletism, asemănătoare stadionului Dinamo, așa că piteștenii sunt deciși să facă totul pentru ca echipa să poată juca pe un stadion modern.

Noua arenă ar urma să aibă o capacitate între 15.000 și 17.000 de locuri, așa cum are, de exemplu, stadionul pe care joacă Petrolul.

„Există în aceste zile un proiect care se discută la Guvern și în CNI (Compania Națională de Investiții). FC Argeș va avea în doi ani și jumătate unul dintre cele mai moderne stadioane din România. Va avea 15.000 – 17.000 de locuri, omologat pentru Europa League, iar în Champions League doar până la faza grupelor. Va fi un stadion care nu va mai avea pistă de atletism, urmând să se facă una separat, ultramodernă, în spatele stadionului, pentru ca Federația Română de Atletism să își desfășoare acolo concursurile. Așadar, Piteștiul va avea din 2023 – 2024 un stadion de nivel european”, a fost anunțul făcut de Viorel Tudose, sponsorul lui FC Argeș, la PRO X.

Sursa: prosport.ro