Bianca Andreescu scrie o carte despre copilăria sa. „La Pitești, n-a avut nici mingi de tenis, nici teniși!” | Sursa Ta

 

„Bibi's Got Game”  - așa se numește cartea pe care o scrie campioana de Grand Slam, Bianca Andreescu, pentru copiii care vor să intre în lumea tenisului. 

„Scriu propria mea carte! Acesta a fost dintotdeauna un vis al meu! Abia aștept să fie gata!”, a scris Bianca Andreescu pe rețelele sociale.

„Bianca Andreescu s-a mutat de la Pitești în Canada și îți câștigă US Open. De ce? La Pitești, în era modernă, după 1990, n-a avut mingi de tenis și n-a avut teniși! Atunci, ne uităm cu toții în oglindă și spunem: «Ce-am păcătuit, oare?»”, a spus Ion Țiriac la emisiunea „Rețeaua de idoli”, povestind despre condițiile de antrenament pe care le-a avut Bianca Andreescu în România. 

Fosta campioană de la US Open s-a născut în data de 16 iunie 2000 la Mississauga, Canada, dar a revenit împreună cu părinții săi în România, unde și-a început aventura în tenis la 6 ani, în Pitești. Din păcate, autoritățile locale și sistemul, în general, nu au sprijinit-o cu absolut nimic. Și nu este singura sportivă care a trecut prin genul acesta de experiență amară. 

Înotătorul Robert Glință, primul înotător român campion european, s-a confruntat cu o situație similară, nefiind sprijinit cu mai nimic. Și în cazul acestuia, familia este cea care a investit în performanța sa.


Sursa: Săptămânal Ancheta