Argeșul - gazda cele mai importante competiții de ciclism din România!

În acest sfârșit de săptămână, județul nostru va fi gazda competiției de ciclism Turul României, cea mai importantă competiție de acest gen din țară organizată de Federația Română de Ciclism, care a debutat ieri, la Timișoara. Pentru prima dată, Transfăgărășanul va fi parcurs integral. Astfel că, pentru siguranța competitorilor, dar și a participanților la trafic, circulația va fi închisă publicului pe Transfăgărășan, în ziua de 12 septembrie, pe porțiunea cuprinsă între localitatea Cârțișoara, județul Sibiu și municipiul Curtea de Argeș, județul Argeș, între orele 09.00 și 17.00.

Tot în acest sfîrșit de săptămână, la Topoloveni, se va desfășura Archangels Motor Fest 2020, ediția a II-a, festival ce implică o paradă moto și concerte care au loc în aer liber.

CITEȘTE ȘI ... Pesta porcină africană - Sunt active 7 focare în 5 localități din Argeș!

Având în vedere contextul actual și restricțiile în vigoare, reamintim că este important ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării, în continuare, a recomandărilor cu caracter medical, privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
Măsurile au caracter temporar şi trebuie interpretate în sensul abordării unei conduite preventive, responsabile, de către fiecare cetățean, pentru limitarea riscului de a ne infecta, care va fi urmat de riscul de a transmite şi apropiaţilor această afecţiune.
Polițiștii argeșeni vor fi la datorie pentru asigurarea desfășurării în bune condiții a acestor manifestări și vor acționa, în sistem integrat, alături de celelalte structuri, în scopul limitării riscului de răspândire a infecției cu Coronavirus.
Aproximativ 9 % din totalul accidentelor rutiere înregistrate la nivelul județului Argeș, în anul 2019, au avut drept cauză indisciplina bicicliștilor.
Cele 21 de accidente rutiere din anul 2019, în care au fost implicați bicicliști, produse pe drumurile comunale, județene și naționale din județ, s-au soldat cu decesul a două persoane și rănirea gravă a altor 19.

CITEȘTE ȘI ... I-a explodat butelia în față! Un bătrân a suferit arsuri


Atenție!
 
Reamintim că trebuie să manifestăm o atenție sporită în trafic față de motocicliști și bicicliști, având în vedere că prezenţa acestora pe drumurile publice este una cu specific sezonier şi, în cea mai mare parte, condiţionată de starea vremii.

De asemenea, motocicliștii sunt sfătuiți să adopte permanent o conduită preventivă, având în vedere că în țara noastră nu sunt prezenți în trafic pe tot parcursul anului. Viteza de deplasare a fost dintotdeauna un factor important în evenimentele rutiere în care au fost implicaţi motociclişti, precum şi portul echipamentelor de protecţie şi utilizarea permanentă a luminilor de întâlnire, acestea fiind obligaţii, în măsură să reducă semnificativ riscul implicării şi urmările unor eventuale evenimente rutiere. De asemenea, sfătuim motocicliştii să circule cu viteză redusă, să nu uite de politeţea rutieră şi să nu se angajeze în manevre riscante în trafic.

Copiii care se deplasează pe biciclete, în special cei de vârste mici, să înveţe mersul pe bicicletă pe trasee special amenajate sau în afara drumului public, sub supravegherea părinţilor, pentru a fi instruiţi şi a se obişnui cu regulile de deplasare în traficul rutier. Reamintim obligaţiile legale referitor la limita de vârstă, de 14 ani, pentru deplasarea cu bicicleta pe drumurile publice, obligaţia de a purta vesta reflectorizantă şi elementele din echiparea bicicletei, precum şi regula de a purta casca de protecţie şi de deplasare pe partea dreaptă a drumului atunci când participă la traficul rutier. Totodată, sfătuim bicicliştii să se asigure întotdeauna că intenția de schimbare a direcţiei de mers a fost observată de ceilalți participanți la trafic.