A murit senseiul Benoni Cracalia! Antrenorul judocanilor piteșteni s-a stins în spital!

O veste extrem de tristă pentru sportul piteștean și nu numai a venit în această seară ca un trăznet. Antrenorul si veteranul Benoni Cracalia s-a stins din viață, după ce în ultimele două luni a fost internat în spital. Din păcate a pierdut lupta cu viața și a lăsat în urma sa tristețe.

 

În anul 2006 antrenorul Benoni Cracalia, împreună cu mai mulţi colegi din lumea judoului, au pus bazele mişcării de judo-veterani în Argeş. 

De la început, au găsit o mână întinsă din partea Clubul Sportiv Universitar Piteşti, unde antrenorul emerit Emilian Rabolu îşi desfăşura activitatea şi unde a reuşit să legitimeze 65 de sportivi-veterani în cadrul FRJ. 

În toată această perioadă, veteranii CSU Piteşti au reuşit să obţină zeci de medalii la Campionatele Mondiale şi Europene şi sute de medalii la Campionatele Naţionale. 

 

Pe pagina de socializare a Federației Române de Judo era postat următorul mesaj: 

„O veste tristă cutremura judoul romanesc! 
Antrenorul si veteranul Benoni Cracalia din Pitesti a incetat din viata astazi.
Pe aceasta cale transmitem sincere condoleante familiei indurerate. Dumnezeu sa il odihneasca!”

De asemenea unul dintre cunoscuți a scris un mesaj emoționant: 

„Cu profund regret, pt toti aceia care l-au cunoscut pe Omul și Sensei-ul Benone, va anunț ca si-a depus cu onoare kimonoul nepătat în vestiarul Eternitatii!..în ultima lui bătălie, a luptat din răsputeri pt Viata lui, dar se pare ca planul lui Dumnezeu pt El, va continua în Veșnicia de unde nu s-a mai întors nimeni... A fost prietenul, fratele mai mare și sfătuitorul în bine al fiecăruia dintre Noi!.. A fost un Om onest pt prietenii lui... A fost un Sensei dedicat împărtășirii artei Judo-ului, de la cel mai mic pana la cel mai mare practicant în Dojo... A fost Sensei-ul care a construit și a ținut unita Echipa de Judo- Veterani a Piteștiului... A avut tot timpul proiecte în derulare, și chiar și acum în suferință, a avut speranța pt ca Noi, sa ne revedem în Dojo... Suntem consternati, dar vom pastra vie memoria Sensei ului Benone Cracalia!A plecat sa împlinească in Cer, pleiada de mari antrenori argeseni:Sensei Barbu Aurelian, Sensei Babacov Alexandru, Sensei Gavanescu C-țin) 
Iti mulțumim pt suportul acordat necondiționat fiecăruia dintre Noi! 
Va avea locul Lui în inima fiecăruia dintre Noi!
Vom fi alături de El, și îl vom conduce pe ultimul drum lumesc, cu capul plecat, în semn de pietate și de recunoștința pt toată învățătura transmisa.. 
Dumnezeu sa întărească Familia, sa poată trece peste aceasta groaznica încercare! 
Dumnezeu sa îl odihnească în Lumina! Amin"

 

Dumnezeu să il odihnească!