Spitalul Județean va fi dotat cu bani europeni. Proiectul a primit 98 de puncte din 100


Cererea de finanțare a Proiectului Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul SJUP, admisă.
 
Proiectul Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare cauzată de COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) a ajuns în etapa precontractuală, după ce cererea instituției a fost admisă, în urma evaluării administrative, tehnice și financiare. Datorită managerului instituției, c.j. Molfea Adriana, care a reușit să mobilizeze personalul, unitatea sanitară va fi dotată cu echipamente, aparatură și instrumente medicale specifice COVID-19. Valoarea totală a proiectului cu finanțare europeană este de 42,445,108.79 lei.
          
Din dorința de a continua lupta cu virusul SARS CoV 2 și de a crește capacitatea instituției de a răspunde în timp util și eficient la criza Covid-19, prin asigurarea dotărilor necesare managementului pacienților infectați și restrângerii răspândirii noului coronavirus în rândul personalului angajat și al pacienților non-covid, managerul Spitalului Județean de Urgență Pitești și echipa de implementare a proiectului au întreprins toate demersurile necesare. Astfel, rezultatele sunt cele scontate. Cererea depusă către Ministerul Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), a fost admisă. Comisia de analiză a constatat că sunt îndeplinite toate criteriile acordării de finanțări nerambursabile, proiectul fiind cotat cu 98 de puncte din totalul de 100.
          
Ca urmare a acestui proiect, sunt prevăzute investiții care să completeze dotările existente, absolut necesare managementului pacienților COVID-19. 

Se vor achiziționa: aparatură imagistică necesară identificării complicațiilor asociate Covid 19, aparatură pentru intervenții terapeutice, aparatură pentru monitorizarea continuă a funcțiilor vitale, paturi necesare tratării pacienților COVID-19, cărucioare, tărgi, substanțe pentru decontaminare, dezinfectanți, echipamente de protecție.
         
Precizăm că nu au fost achiziționate servicii de consultanță.           

Menționăm că Spitalul Județean de Urgență Pitești este unitate suport pentru gestionarea pacienților COVID -19.