(video) Spitalul Județean de Urgență Pitești - iluminat în portocaliu!

UPDATE, ora 22:00


Ca și anul trecut, Spitalul Județean de Urgență Pitești s-a alăturat inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești a fost iluminată, în această seară, în portocaliu.

Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

Doctorul GABRIEL COPCIAG, directorul medical al Spitalului Județean de Urgență Pitești: "SIGURANȚA PACIENȚILOR ESTE PRIORITATEA NOASTRĂ NUMĂRUL 1"
 

 

Clădirea Spitalului Județean de Urgență Pitești (SJUP) va fi iluminată în portocaliu, de Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.
 Ca și anul trecut, SJUP se alătură inițiativei Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) pentru a sărbători Ziua Mondială pentru Siguranța Pacientului. Astfel, fațada clădirii unității spitalicești va fi iluminată, în această seară, odată cu lăsarea întunericului, în portocaliu. Precizăm că OMS a desemnat culoarea portocalie simbol al acestui eveniment.

CITEȘTE ȘI ... (video) Centrul Tehnic de la Titu, 10 ani de activitate!

“Personal medical în siguranță! Pacienți în siguranță!”, acesta este sloganul din 2020 ales de Organizația Mondială a Sănătății (OMS) pentru a marca pe 17 septembrie Ziua Mondială a Siguranței Pacientului.  Tema a fost stabilită de OMS după ce “pandemia de SARS-CoV-2 a dezvăluit provocările și riscurile uriașe cu care se confruntă personalul medical. Prin urmare, Ziua Mondială a Siguranței Pacientului 2020 are ca temă: Siguranța lucrătorilor din sănătate: o prioritate pentru siguranța pacientului.
            
Menționăm că Autoritatea Națională de Management al Calității în Sănătate (ANMCS) a declarat săptămâna 14-18 septembrie 2020 ca fiind “Săptămâna Siguranței Pacientului în România”.

CITEȘTE ȘI ... Cât trebuie să câștigi pentru a accesa un credit ”Noua Casă”!
            
Inițiativa ANMCS vine în continuarea campaniei de anul trecut dedicate siguranței pacientului, după ce în cadrul celei de-a 72-a Adunări Generale a OMS, s-a stabilit ca, începând din 2019, ziua de 17 septembrie să fie declarată  Ziua Mondială a Siguranței Pacientului. ANMCS propune ca în data de 17 septembrie, la ora 12:00, timp de un minut, oricine dorește să se alăture campaniei să se oprească și să aplaude în semn de apreciere și mulțumire pentru personalul medical.

CITEȘTE ȘI ... Spital veterinar municipal la Piteşti!
            
Tot pentru continuarea manifestărilor organizate anul trecut, ANMCS propune ca în seara de 17 septembrie unitățile spitalicești să fie iluminate în portocaliu.