Spitalul din Curtea de Argeș - dotat cu o bibliotecă pentru secția de pediatrie!

Grădinițele Butterfly, CAVA Bistronomie şi Asociaţia KinetoBebe, alături de Itsy Bitsy FM, au lansat anul trecut campania care îndeamnă la generozitate tot anul şi propune sprijinirea copiilor, care nu au acces la cărţi. Cu ajutorul donaţiilor venite atât de la publicul larg, cât şi de la edituri sau companii care susţin educaţia, organizatorii îşi propun să ajungă în cât mai multe locuri din ţară unde copiii nu au cărţi şi nici acces la biblioteci. Prima bibliotecă a fost amenajată în comuna Ştefaneştii de Jos (Ilfov), spre marea încântare a copiilor de aici. Proiectul urmează să ajungă la spitalul din Curtea de Argeş, la secţia de pediatrie.

CITEȘTE ȘI ... UPDATE: Minoră de 14 ani accidentată pe trecerea de pietoni

Specialiştii vorbesc despre nevoia de evadarea în imaginaţie, a copiilor care au o viaţă mai grea şi cărţile sunt cel mai sănătos mod de a te dezvolta şi de a face din lumea ta un tărâm de basm.
"Pentru copiii din spital cărţilele sunt ceva mai mult. Sunt o pauză de la tristeţe şi durere. De aceea vă rugăm să alegeţi dintre cărţile voastre, acele cărţi pe care le puteţi da mai departe şi să ne ajutaţi ca până în luna martie să facem o nouaă bibliotecă Dăruieşte o lume de basm" declară Monica Popescu, coordonatoarea campaniei.

CITEȘTE ȘI ... Canabisul- legal în scopuri medicale! Parlamentul European recomandă statelor membre ...

După amenajarea bibliotecii din spitalul de la Curtea de Arges, se vor aduna carti pentru o noua biblioteca la Constanta. Campania Dăruieşte o lume de basm a fost lansată în decembrie 2018, scopul fiind de a dota şcolile, grădiniţele şi spitalele defavorizate cu biblioteci pentru copii.


Sursa: iqads.ro