Spitalul de la Mioveni primește ajutor din China

Spitalul de la Mioveni primește ajutor din China


Primarul Ion Georgescu a anunțat că la spitalul din Mioveni vor ajunge, în curând, echipamente de protecție și alte materiale medicale de la Spitalul TCM din Jinhua, China. Echipamentele vor fi utilizate de către medicii aflați în prima linie în lupta pentru salvarea vieților persoanelor amenințate de COVID-19.

CITEȘTE ȘI ... Ce ar fi însemnat pentru România să aibă încă cinci spitale ca cel de la Mioveni!

„În adevăratul sens al expresiei "prietenul la nevoie se cunoaște", în această perioadă dificilă, când nevoia de echipamente medicale şi de protecţie este strigentă, Spitalul TCM din Jinhua - China, municipiu înfrăţit cu orașul nostru, ne întinde o mână de ajutor. Nu peste mult timp, un consistent ajutor constând în echipamente de protecție și alte materiale medicale necesare medicilor pentru a salva viețile celor amenințați de COVID-19 vor ajunge la Mioveni, grație relațiilor pe care le-am dezvoltat și clădit în ultimii ani cu partenerii noștri chinezi.
Mesajul de solidaritate și suport al Guvernului chinez ne-a fost transmis personal de Excelența Sa, Jiang Yu, ambasadorul Republicii Populare Chineze la București, care ne-a dat asigurări ferme că vom primi ajutorul de care avem nevoie, iar pe viitor, relația noastră va căpăta noi valențe.
De asemenea, doamna ambasador a exprimat disponibilitatea Guvernului chinez de a contribui la efortul statului român în combaterea îmbolnăvirilor și tratarea persoanelor infectate, oferind suport pentru achiziția de echipamente medicale și materiale de protecție de la furnizori chinezi”, a transmis primarul Ion Georgescu.

Reamintim că autoritățile argeșene au decis ca Spitalul Sfântul Spiridon Mioveni să preia toate cazurile suspecte și confirmate de coronavirus. În acest context, pacienții prezenți în unitatea medicală vor fi relocați. De asemenea, Spitalul de la Mioveni va fi suplimentat cu cadre medicale din întreg județul. Vorbim de medicii și asistenți medicali. În cazul în care pacienții suspecți sau confirmați cu COVID-19 vor depăși numărul de locuri alocat unității din Mioveni, în sprijinul Spitalului Sfântul Spiridon va veni Secția de Boli Infecțioase din subordinea Spitalului Județean Argeș.

VEZI AICI ... (video) Noul spital de la Mioveni devine epicentrul pentru bolnavii de COVID-19...