România 2019! Medic de la Județean- acuzat că a chiuretat la lanterna telefonului (video)

Acuzații grave la adresa unui medic de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, după ce o femeie a ajuns, în cursul zilei de luni, la Secția de Ginecologie pentru un avort. Tânăra, în vârstă de 33 de ani, însărcinată, a venit la spital în jurul orei 16:00, având sângerări. Urma să meargă la un medic pentru confirmarea sarcinii, însă nu a mai apucat, luni simțindu-se foarte rău. A sunat la 112 și a ajuns la spital. A fost preluată de medicul de gardă, însă, potrivit acesteia, doctorul, Robert Ionescu, a vorbit foarte urât cu ea. Mai mult, acesta i-ar fi făcut chiuretajul la lumina lanternei de la telefon. 

Femeia mai susține că medicul i-a făcut avortul pe viu, fără să îi facă anestezie și că nu funcționa nici proiectorul, nici aspiratorul. Atât ea, cât și soțul ei, acuză:

„Am ajuns la spital cu o hemoragie cumplită. Domnul doctor care era de gardă m-a băgat în sala de consult, mi-a vorbit foarte urât și mi-a făcut chiuretaj pe viu, fără anestezie, la lumina telefonului. A pus o asistentă să aprindă telefonul pentru că nu avea lumină.”

Tânăra acuză și una dintre asistente că s-ar fi comportat urât cu ea și că nu ar fi fost dusă în sala de operații, ci într-un cabinet de consultații:

„La un moment dat le-am spus că imi este foarte rău din cauza durerii și i-am rugat să îmi dea o gură de apă, iar una dintre asistente s-a apucat să îmi dea cu palmele ude peste față, în loc să imi dea să beau. Mi s-a părut strigător la cer când a pus-o pe asistentă să aprindă lanterna de la telefon. La Spitalul Județean trebuie să stai la lumina telefonului să-ți facă un chiuretaj, în condițiile în care nu este singurul caz de acest gen. Nici măcar nu m-au dus în sala de operații, ci într-un cabinet de mici consultații și intervenții. Nu doresc nimănui să treacă prin ce am trecut eu.”

Mai mult, femeia susține că doctorul Ionescu ar fi făcut glume proaste pe seama situației, întrebând asistenta dacă telefonul este scump, pentru că dacă sare apă sau praf pe dispozitiv, el nu îl plătește și că poate ar trebui să îl plătească pacienta.

Soțul tinerei spune că i-a cerut socoteală asistentei pentru felul în care domnul doctor a gestionat situația și a intrebat de ce a folosit telefonul pentru a lumina:

„De ce a folosit telefonul să lumineze într-o secție de ginecologie? Dacă s-a și filmat în timpul acela? Mai avea puțin să tragă perdelele și să își facă de cap acolo”, a declarat soțul femeii.

Pacienta spune că va face plângere doctorului Ionescu după această experiență neplăcută.

Pe de altă parte, șeful Secției de Ginecologie de la Spitalul Județean, Marcel Buzatu, spune că medicul Ionescu a acționat așa cum trebuie pentru a-i salva viața femeii, că i-a făcut anestezie înainte de efectuarea avortului, însă nu este de acord cu comportamentul doctorului:

„Luni, când a fost de gardă domnul doctor, doamna s-a prezentat în regim de urgență la Spitalul Județean, având sângerări. A fost dusă direct pe secție pentru a i se face avort. La momentul respectiv s-a ars becul. Neavând altă sursă de lumină și pentru a nu pierde timp, pentru că era spre binele pacientei ca intervenția să fie făcută cât mai repede, a chiuretat-o cu o asistentă și două infirmiere, la lumina telefonului. Date fiind condițiile de urgență, nu am ce să comentez.”


În ceea ce privește acuzația conform căreia medicul nu i-ar fi făcut anestezie femeii, Marcel Buzatu dezminte această variantă:

„La orice manevră se face anestezie locală, și anume injecție, însă pragul de sensibilitate a fiecăruia este diferit. O femeie nu rezistă pe viu unei asemenea intervenții” susține șeful secției de Ginecologie. 

 Marcel Buzatu, Șef Secția de Ginecologie

 

Conform reprezentanților Spitalului Județean, va fi făcută o cercetare disciplinară în ceea ce privește activitatea doctorului acuzat. De asemenea, până acum se pare că nu au mai existat plângeri la adresa medicului.

”Îmi este greu să comentez atitudinea medicului, cei 7 ani de acasă nu ți-i dă nimeni. Ca atitudine, ca limbaj, ține de om. Dacă s-a comportat în acest fel, este sub demnitatea unui doctor”, a adăugat Marcel Buzatu.