Spălare de bani și evaziune fiscală în Argeș și Iași! 28 de persoane, la audieri

18 percheziții domiciliare au fost efectuate, ieri, în Argeș și Iași, vizate fiind locuințele și sediile unor societăți comerciale. Au acționat polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești și Iași, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, cu sprijinul jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș. Mai multe persoane sunt bănuite de constituirea unui grup infracțional organizat, evaziune fiscală și spălare de bani.

CITEȘTE ȘI ... Și-a violat nepoata minoră! S-a aflat după doi ani


Conform anchetatorilor: ”în perioada 2008 – 2014, membrii grupului infracţional format din mai multe persoane fizice și juridice, în baza unor înţelegeri infracţionale anterior stabilite, ar fi înregistrat în evidențele contabile ale societăților comerciale documente privind operațiuni comerciale nereale, în scopul de a se sustrage de la plata obligațiilor fiscale către bugetul de stat.”


Prejudiciul este estimat la aproximativ 8.000.000 de lei.

CITEȘTE ȘI ... Cultură de cannabis descoperită la Brădet! Un belgian este audiat


În urma perchezițiilor au fost ridicate documente și înscrisuri cu valoare probatorie, iar 28 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.