Soțul Vioricăi Dăncilă- „abonat” la meniul zilei în centrul Piteştiului

Cristinel Dăncilă, director în cadrul Petrom Argeș, își ia zilnic prânzul la Terasa Florilor, local aflat lângă locul său de muncă. Când soția e ocupată cu destinele țării, consortul se descurcă apelând la ofertele de 12 lei/meniul zilei.

În vreme ce soţia sa este unul dintre cei mai mediatizaţi români la această oră, Cristinel Dăncilă poate fi catalogat drept unul dintre cele mai discrete personaje care împart viaţa cu o celebritate politică a zilelor noastre. Soţul prim-ministrului Viorica Dăncilă este director în cadrul OMV Petrom şi lucrează la sediul din Piteşti al companiei. Poziţia de manager l-a propulsat pe Cristinel Dăncilă printre românii cel mai bine plătiţi, conform ultimei declaraţii de avere a premierului acesta încasând lunar aproape 30.000 de lei de la compania de energie.

La un asemenea salariu şi având în vedere statutul de soţ al prim-ministrului, ai crede că domnul Dăncilă frecventează doar restaurante exclusiviste, cu meniuri pretenţioase gătite de bucătari de Master Chef. Ei bine, deşi ar putea să ia masa de prânz oriunde în Piteşti, acesta preferă să traverseze strada şi să meargă câteva zeci de metri pe jos până la Terasa Florilor, local condus de omul de afaceri Laurenţiu Floroiu şi care se află în imediata apropiere a sediului Petrom. Aşa se face că, în fiecare zi, în jurul prânzului, Cristinel Dăncilă vine la restaurant şi nu face nazuri, de cele mai multe ori servind meniul zilei, ca majoritatea clienţilor aflaţi de regulă în local la orele prânzului, iar când este pe fugă, doar câte o ciorbă. 


Acest lucru s-a întâmplat săptămâna trecută. La mai puţin de 48 de ore după ce petrecuse alături de crema PSD, la braţ cu soţia-premier, la nunta Liei Olguţa Vasilescu şi după ce s-a înfruptat din platourile cu raţă confiată, doradă sau tartar de vită, Cristinel Dăncilă s-a dres cu o ciorbă la restaurantul Terasa Florilor. În momentul în care a intrat în local, a salutat pe toată lumea. Apoi, primul lucru pe care l-a solicitat a fost telecomanda, ca să dea drumul la televizor pe un canal de ştiri, după care a comandat o ciorbă de văcuţă. La final a achitat nota de plată şi a lăsat bacşiş ospătăriţei 3 lei. La plecare a repetat frumosul obicei de a saluta pe toată lumea şi a mers alături de colegul său la birou.

Cu câteva ore înainte, petrecea la nunta Olguţei Vasilescu, alături de crema PSD.

 

 

Sursa: Săptămânalul Ancheta