Soţia lui Dincă, acuzată că a distrus probe: ”Când am început să pun întrebări, a început să tremure”

Ipoteză-şoc lansată în cazul Caracal. Avocatul familiei Luizei spune că soţia lui Dincă ar putea fi învinuită. Acesta susţine că femeia a distrus probe, iar la audierile maraton de joi seară ar fi oferit explicaţii contradictorii. La finalul discuţiilor cu procurorii DIICOT, Elena Dincă şi fiii ei au refuzat să vorbească cu jurnaliştii. Sunt martori în ancheta care pare fără final. La Caracal, criminaliştii au obţinut un nou mandat de percheziţie, pentru încă 15 zile. 

 

După nouă ore de audieri, soţia lui Gheorghe Dincă şi doi dintre fiii ei au plecat de la DIICOT cu maşina instituţiei. Au vrut astfel să evite întrebările jurnaliştilor. Mai ales că la sosire, chiar s-au îmbrâncit cu ziariştii pentru a ajunge mai repede în sediu.
Fiica lui Dincă a ieşit ultima de la audieri. Avocatul familiei Melencu o acuză pe mama acesteia de complicitate.
TONEL POP, avocatul familiei Melencu: Clar această doamnă a aruncat probe, a alterat probe, a distrus probe, acum este de văzut dacă cu intenţie. Cand am inceput sa pun intrebari, atunci s-a stricat treaba, a început să tremure, a început să se înroşească, a început să răspundă în aceeaşi frază cu trei contradicţii.

 

 

Dacă în prima declaraţie dată în faţa procurorilor, soţia lui Dincă mărturisea că a fost victima violenţelor acestuia, în timpul audierilor de joi a susţinut contrariul.
TONEL POP, avocatul familiei Melencu: Au încercat să aibă această teorie: Dincă, soţ bun care aduce flori soţiei, care nu o atinge decât cu o floare. Au fost prinși cu minciuna în mod încrucișat între ei. Pe aceste considerente spun ca nu au cum sa nu fie incadrati ca suspecti.

 

Între timp, unchiul Alexandrei a făcut public raportul privind controlul la Institutul Naţional de Medicină Legală. Corpul de control al Ministerului Sănătăţii arată că legiştii au respectat procedurile privind analizarea probelor în cazul Caracal.
"Chiar dacă gradul înaintat de fragmentare, distrugere şi fragilitate a probelor din acest caz a implicat o dificultate ridicată în realizarea obiectivelor, expertiza a fost elaborată, redactată şi remisă în 5 zile lucrătoare", se afirmă în raport.
ALEXANDRU CUMPĂNAŞU, unchiul Alexandrei Măceșanu: În cazul INML, plângere penală luni la Parchetul General, de asta vă asigur, pe baza raportului pe care l-am primit de la Ministerul Sănătăţii, iar în ceea ce priveşte DIICOT încep să am dubii extrem de mari că acolo se mai doreşte aflarea adevărului

 

 


Neregulile privind modul în care s-a acţionat în acest caz continuă să iasă la iveală. Nicio ambulnaţă nu a fost solicitată să facă parte din echipa de salvare a Alexandrei, în ziua în care a sunat la 112 şi a anunţat că a fost răpită şi violată.
ADRIAN POPA, medic specialist medicină de urgenţă: In mod obligatoriu trebuia sa fie si ambulanta acolo pe diagnosticul de viol, afirmatia Alexandrei la telefon. Cineva nu a vrut sa participe ambulanta. Punctul meu de vedere.


La Caracal, anchetatorii au terminat săpăturile din curtea lui Gheorghe Dincă. Din cele 31 de locuri marcate, într-o singură gropă au găsit fragmente osoase care par de natură animală, aşa că au fost trimise la INML pentru confirmare. De luni se reiau percheziţiile în casa lui Gheorghe Dincă.


Sursa: observator.tv