Sorina Marin: ”Este nevoie de un real echilibru de gen în procesul decizional”

Cu o personalitate puternică și o fire proactivă, Sorina Marin și-a construit pas cu pas o carieră în sistemul public, axându-se în ultimii 16 ani pe managementul mediului la nivelul agenției județene specializate. Este în prezent șef serviciu, dar activitatea de conducere pe care o deține nu mai reprezintă de mult o provocare, în condițiile în care a condus, în perioada 2010-2012, întreaga Agenție (din postura de director executiv adjunct) și are o expertiză semnificativă în domeniu, dobândită atât în posturile deținute de-a lungul anilor în cadrul instituției județene, cât și prin numeroasele specializări în țară și în străinătate realizate pe domeniul său de activitate. 


Este doctor în științe economice, are studii postuniversitare axate pe relații internaționale și integrare europeană (Institutul Diplomatic Român), precum și pe management în administrație și servicii publice. A participat la numeroase seminarii, programe de perfecționare și sesiuni de instruire, s-a specializat în afara granițelor țării, în Belgia, Turcia, Franța și Germania. Într-un cuvânt, a pus permanent accent pe dezvoltarea sa profesională, pe o construcție de carieră și consideră că numai fiind întotdeauna conectat la domeniul în care activezi poți face performanță și poți asigura un management eficient. 


Atât în plan profesional, cât și în plan personal, este caracterizată prin abilități sociale, spirit de inițiativă, implicare publică, dinamism și asumare. O combinație reușită între calitățile de leadership și firea pasională fac din Sorina Marin un protagonist permanent viu, activ și pertinent al scenei publice și politice (PNL) județene. 


În ceea ce privește avantajele unei femei atunci când se pune problema preluării unor funcții manageriale, Sorina Marin apreciază că este nevoie de un real echilibru de gen în procesul decizional.

„Avem un context administrativ și politic în aparență prietenos cu statutul femeii, dar realitatea este că asistăm la o așa-zisă «bătălie» a competențelor între competitori - femei și bărbați sau femei și femei, iar rezultatele sunt în funcție de oportunități, conjuncturi și chiar riscuri. Există femei care corespund standardelor profesionale și morale pentru a fi manageri de succes în orice domeniu de activitate, femei asumate în viața publică, femei care pot conduce o entitate cu mână de fier și cu rezultate remarcabile, fără a uita că sunt femei. Și, da, sunt demne de admirația tuturor!”


În ceea ce privește modelele la care se raportează, domnia sa consideră că există numeroase repere feminine românești în mai multe domenii de activitate, care pot constitui modele morale și intelectuale, dar preferă să se rezume doar la un singur nume: Laura-Codruța Koveși – procuror general european.

„De ce? Pentru că o identific cu competența, decența uluitoare și asumarea publică, toate trei sub umbrela curajului nativ.”