Sorin Pandele a ieşit din închisoare!

Sorin Pandele, fostul deputat PDL de Argeş, condamnat în ianuarie 2014 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la cinci ani închisoare cu executare, este, de săptămâna aceasta, liber.
Tribunalul Dâmboviţa i-a admis cererea de eliberare condiţionată.

După ce a executat ani de închisoare, acesta a beneficiat de prevederile legale care îi permiteau să fie eliberat condiţionat dacă execută o fracţie din pedeapsă.
Procurorii DNA l-au trimis în judecată sub acuzația de luare de mită.
Alți doi argeșeni și-au primit acuzații grave în acest dosar, Costel Zamfir, fost primar al comunei Bradu, şi Elena Cornelia Păuna, a fost acuzați că au măsluit documente pentru ca un teren să fie atribuit cu „dedicaţie“.

CITEȘTE ȘI ... VEȘTI BUNE: Salarii mai mari pentru...

Potrivit procurorilor DNA Piteşti, care pe 16 iunie 2010 l-au trimis în judecată pentru mai multe infracţiuni de corupţie în legătură cu funcţia pe care a deţinut-o, aceea de director al Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliară (OCPI), la data de 27 septembrie 2007, în baza unei înţelegeri anterioare, Pandele a primit 190.000 lei cu titlu de mită de la Elena Cornelia Păun.
În schimbul banilor, Pandele avea să-şi exercite defectuos atribuţiile de director al OCPI Argeş şi să emită, în mod nelegal, titlu de proprietate la baza căruia au stat documentele false amintite.

Sursa Adevarul.ro