Soluţii contra mușcăturilor de insecte. Cum ne protejăm

Insectele ne pot strica vacanţa doar cu o înţepătură. Din fericire, în farmacii există tot mai multe produse cu ajutorul cărora putem ţine departe ţânţarii sau păianjenii. Au apărut brăţări care pot fi folosite şi pentru copii, dar şi plasturi care se pun pe haine. Dermatologii avertizează: orice iritaţie ar trebui văzută de un medic.

Parcurile sunt locurile unde suntem foarte expuşi insectelor: ţânţari, păianjeni, căpuşe sau albine. Părinţii încearcă să-şi protejeze copiii cu ajutorul soluţiilor. În farmacii, au apărut zeci de produse care pot fi folosite şi pentru cei mici.

Există şi un top al celor mai periculoase insecte, pe primul loc este păianjenul, apoi viespea şi albina, în cazul celor alergici. Pe lângă creme şi soluţii, în bagajul de vacanţă ar trebui să mai luăm câteva lucruri.
Mihaela Leventer, dermatolog: Dacă persoana îşi petrece vacanţa într-o zonă cu risc, unde va la munte, iarbă verde, în trusa de vacanţă, pe lângă soluţia repelent ar trebui să existe un dezinfectant, un antiinflamator simplu şi poate o cremă antiinflamatorie.

Preţul unei brăţări anti-ţânţari variază de la 10 lei până la 60.

 

Sursa: observator.tv