Şoferii de tir care vin din zone roşii sau galbene vor sta în carantină 14 zile dacă nu sunt vaccinaţi | Sursa Ta

Guvernul a decis ca de la 1 iulie 2021 șoferii de tir care se întorc din zonele roșii și galbene afectate de pandemia de coronavirus să intre automat în carantină, până la 14 zile. 


La nivel naţional, transportatorii se află într-o situaţie dificilă riscând să-și piardă din contracte din cauza faptului că nu toţi șoferii sunt imunizaţi cu serul anti-COVID-19 dar nici nu îi pot obliga pe aceștia să se vaccineze.

CITEȘTE ȘI... Din acest weekend Germania nu mai primește turiști fără

„Potrivit hotărârii 43 din 01.07.2021, șoferii de tir care vin din zona roșie sau galbenă intră în carantină 14 zile dacă nu sunt vaccinaţi sau nu au făcut boala în ultimele 180 de zile.”, a confirmat Luminiţa Tiţu, inspector relaţii cu publicul al DSP Argeș.

 

Pentru a vedea cum se pun în practică și cum afectează noile prevederi una dintre cele mai mari firme de transport din Argeș, am discutat cu Emanuel Marinescu - reprezentant al Internaţional Lazăr Company:

„Vaccinarea este un act de voinţă pe care șoferul îl acceptă sau nu îl acceptă. Este adevărat că în sensul acesta am fi puși într-o dificultate, dar nu poţi obliga șoferul să se vaccineze dacă nu vrea. Este o chestiune în studiu și pentru noi, este destul de repede venită, vom vedea cum evoluează lucrurile și probabil ne vom adapta. Această nouă prevedere afectează în mod categoric în ceea ce privește rapiditatea și ceea ce, de fapt, noi facem. Transportul trebuie să se desfășoare în timp optim, iar aceste restricţii categoric că afectează fluxul de transport. Pe de altă parte însă, raportat la riscurile de infectare cu COVID, va fi o chestiune bună. Până în acest moment nu m-am confruntat și nu știu de la colegii mei să fie obligaţi șoferii să stea în carantină. Poate nu vin din zone roșii sau galbene. Noi, ca firmă, ne adaptăm la ceea ce se întâmplă”, ne-a declarat reprezentantul International Lazăr Company.

 

 

 

Preluat: Săptămânalul Ancheta