SOCIAL 2021 | Salarii îngheţate, pensii amânate, alocaţii în creştere

Anul 2021 nu pare unul foarte optimist din perspectiva măsurilor sociale, după un an în care încasările la buget au scăzut dramatic. Puteţi afla, în cele de mai jos, la ce să ne aşteptăm în următoarele 12 luni, în ceea ce privește salariile, pensiile, asigurările sociale, tarifele la utilităţi. 

 


 Salariul minim pe economie ar putea fi blocat la valoarea din 2020


Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, a anunţat că se doreşte îngheţarea salariului minim la valoarea din 2020, adică 2.230 lei. În cadrul unui grup tehnic de lucru din cadrul Ministerului Muncii, pe tema salariului minim, au existat mai multe solicitări, conform liderului BNS: „Partea sindicală a propus 2.400 de lei brut de la 1 ianuarie, partea patronală a fost împărţită în trei – zona IMM-urilor a propus o creştere de la 1 ianuarie la 2.300 de lei, celelalte organizaţii patronale au oscilat şi au spus că propun un moratoriu între trei şi şase luni de zile, lăsăm să vedem ce se mai întâmplă şi discutăm peste trei luni sau şase luni. Guvernul nu a precizat nimic în acest sens”, potrivit stiripesurse.ro. „Viitorul prim-ministru nominalizat, domnul Cîţu, doreşte să îşi asume decizia politică şi pe sub uşi, prin crăpăturile de uşi am aflat că intenţia este de a îngheţa salariul minim pe economie la valoarea din 2020”, a afirmat Dumitru Costin, potrivit aceleiaşi surse. 

 

CITEȘTE ȘI ... Atenționare ANM: Cod galben de ninsori abundente în Argeș!

 Alocaţiile vor creşte în cinci etape


Pe 14 noiembrie, prim-ministrul Ludovic Orban anunţa o creştere a alocaţiilor în 2021, dar totul va fi decis în funcţie de contextul general. „Dublăm alocaţiile, dar  ţinând cont de situaţia economică şi de încasările reale pe care le previzionăm la bugetul de stat, adică o facem în cinci trepte, cu câte 20% creşterea şi am şi făcut deja prima creştere, a doua urmând de la 1 ianuarie. Nu poţi să generezi cheltuieli fără să ai venituri”, a declarat Orban la un post de televiziune. Conform graficului, pentru copiii cu vârsta între 0 și 2 ani, alocaţiile vor crește cu 73,8 lei, ajungând la 443,8. Pentru cei de peste 2 ani, creşterea va fi de 37 lei, ajungând la 222 lei. În prezent, cuantumul alocaţiei este de 369 lei pentru 0 – 2 ani şi de 185 lei pentru 2 – 18 ani. Există dorinţa ca până la finalul anului 2022, copiii să primească alocații în valoare de 600 lei pentru cei până în 2 ani (și până în 3, pentru cei cu handicap), iar tinerii cu vârsta între 2 și 18 ani să beneficieze de 300 de lei lunar.

 

CITEȘTE ȘI ... Certificate false cu rezultate negative pentru COVID, la vânzare pe Facebook

 Majorarea pensiilor de la 1 ianuarie - incertă


Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a declarat în această lună că încă nu a fost luată o decizie efectivă în legătură cu momentul în care pensiile din România vor fi majorate cu 8% şi că nu poate spune dacă majorarea se va aplica de la 1 ianuarie, aşa cum a dat asigurări Florin Cîţu, ministrul Finanţelor. „Noi estimăm, mizăm pe o creștere a pensiei în următorii patru ani cu 46%, anul viitor estimarea este de 8,1%”, a declarat Violeta Alexandru. Punctul de pensie ar trebui să fie majorat de la 1.442 de lei până la 1.559 lei în anul 2021, adică cu 117 lei. 

 

CITEȘTE ȘI ... Tesla va deschide o stație de încărcare rapidă și la Pitești

 Preţul energiei electrice poate fi negociat cu furnizorul


De la 1 ianuarie, preţul energiei electrice nu va mai fi reglementat de Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). În acest sens, ANRE a emis o serie de recomandări pentru clienţii casnici care nu şi-au ales încă un furnizor concurenţial. Până la finele lunii ianuarie, cei care nu şi-au ales încă un furnizor concurenţial vor primi oferte din partea furnizorilor de electricitate, una de serviciu universal, care o va înlocui pe cea actuală, la preţ reglementat, şi cel puţin o ofertă concurenţială. Clienţii vor avea ocazia să aleagă oferta cea mai convenabilă, iar pentru a se decide au la dispoziţie comparatorul de oferte de pe portalul ANRE. Dacă nu semnează un nou contract până la 31 decembrie 2020, consumatorii vor rămâne în relaţie comercială cu acelaşi furnizor până la semnarea unui contract de furnizare în regim de serviciu universal sau în regim concurenţial. Conform ghidului ANRE, deoarece preţul furnizării de electricitate nu mai este reglementat, acesta poate fi negociat cu furnizorul. Asta înseamnă că, în cazul unor contracte, preţul plătit poate rămâne la fel, în timp ce alte contracte vor permite variaţii ale preţului printr-o clauză contractuală. Trecerea de la un furnizor de ultimă instanţă la un alt furnizor nu implică costuri suplimentare. Procesul de schimbare a furnizorului este simplu şi gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife.

 

CITEȘTE ȘI ... Trei scenarii sunt luate în calcul pentru redeschiderea școlilor în 8 februarie

 Măsurile luate în pandemie s-au prelungit şi în 2021


Acordarea șomajului tehnic (OUG 30/2020) pentru domeniile restricționate din cauza pandemiei COVID-19 se prelungeşte până la 30 iunie 2021. Până la aceeaşi dată va fi aplicabilă şi măsura privind timpul redus de muncă pentru salariați/profesioniști (OUG 132/2020). În cazul acesteia a fost adoptată o serie de completări, după cum urmează:
- cele 5 zile în care reducerea timpului de muncă este obligatorie nu mai trebuie să fie consecutive;
- angajatorul va putea reduce timpul de muncă al salariaţilor cu cel mult 80% din durata prevăzută în contractul individual de muncă;
- interdicția de angajare sau subcontractare pentru activități similare supuse reducerii timpului de muncă se va aplica strict la nivelul locurilor de muncă afectate de această măsură și nu la nivelul angajatorului în ansamblul său, ca în prezent.


Preluare: Saptamanalul Ancheta