Situație critică în mai multe zone din țară! Ploile torențiale au făcut prăpăd!  | Sursa Ta

Situație critică în mai multe zone din țară, este cod roșu de ploi torențiale și furtuni chiar în localități lovite deja de viituri. Galațiul se află printre cele mai afectate zone

Precipitațiile abundente au dus la acumulări mari de apă pe majoritatea străzilor din Galați, inclusiv arterele importante transformându-se, pe alocuri, în imense lacuri.

CITEȘTE ȘI... Evaluare Națională 2021 - Ce reguli trebuie să respecte elevii în sala de examen

Oamenii au foat blocați în case. Apa le-a inundat locuințele și cei mai mulți dintre ei se tem că munca lor de-o viață va fi fost în zadar.

O casă s-a dărâmat peste o bătrână din cauza ploilor din ultimul timp. Din fericire, femeia a fost salvată de pompieri în ultimul moment.

„Având în vedere că debitul Dunării este mare, apa acumulată în Valea Orașului se poate evacua doar prin pompare. Cele trei pompe de la Stația de pompare 13 Iunie funcționează la capacitate maximă, cu 5.000 de metri cubi/oră fiecare și s-a solicitat suplimentarea cu o motopompă de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență”, a anunțat ieri Primăria Galați.

Disperare mare e și în comuna Biliești din județul Vrancea. 50 de gospodării au fost inundate, iar zeci de oameni au fost evacuați din calea puhoaielor. O bătrână a fost scoasă pe brațe de polițisști din casă.

CITEȘTE ȘI... Băiețel de 6 ani rătăcit în pădure, găsit în urma acțiunilor de căutare!

În Tulcea un drum a fost blocat în urma alunecărilor de teren. O bucată de deal a luat-o pur și simplu la vale între localitățile Văcăreni și Luncavița în județul Tulcea. Alunecările de teren au blocat traficul în zonă mai multe ore.

Dezastru și în localitetea Vădeni din Brăila. Mai multe case au fost inundate, iar oamenii disperați încearcă să mai salveze din lucruri.

Sursa: romaniatv.net