Situația COVID în Argeș - Decizie de ultimă oră în sistemul medical argeșean

Astăzi, la Consiliul Județean Argeș a avut loc o întâlnire de lucru la care au participat managerii și directorii medicali ai unităților sanitare, alături de medicii coordonatori infecționiști și ATI-ști implicați în gestionarea cazurilor COVID-19 la nivelul județului, precum și reprezentanți din conducerea DSP Argeș, Colegiul Medicilor, Asociația Medicilor de Familie, Serviciul Județean de Ambulanță Argeș. De asemenea, au fost prezenți prefectul Emanuel Soare și primarii localităților Mioveni și Câmpulung.

CITEȘTE ȘI ... Ministrul Sănătății: Dacă se va impune, vom avea și o prelungire a stării de alertă

În cadrul întâlnirii, s-a discutat despre organizarea sistemului sanitar din județul Argeș în contextul creșterii numărului de infectări cu coronavirus, fiind avute în vedere situația la zi a numărului de pacienți internați confirmați pozitiv, gradul de ocupare a spațiilor destinate pentru aceștia, stabilirea unor circuite și a unor zone tampon la nivelul tuturor unităților sanitare pentru persoanele suspecte, precum și eficientizarea activității celor trei laboratoare de testare din județ. De asemenea, a fost abordată problema lipsei personalului medical de specialitate, fiind nevoie de mai mulți medici infecționiști și de terapie intensivă, mai ales în această perioadă în care se înregistrează o creștere a numărului de cazuri de infecție cu virusul SARS-Cov-2.

CITEȘTE ȘI ... Weekend cu temperaturi caniculare și ploi, în România. Maxime de 37 de grade Celsius

Totodată, a fost pusă în discuție organizarea la nivelul Spitalului Județean de Urgență Pitești. După aproximativ patru luni în care au fost detașați la Spitalul Orășenesc Mioveni, medicii de la ATI revin la Spitalul Județean, în structura acestei unități sanitare urmând a fi funcțional un Compartiment de Terapie Intensivă COVID. De asemenea, tot în cadrul Spitalului Județean de Urgență Pitești, începând cu data de 1 iulie 2020, funcționează o unitate de izolare și tratament pentru pacienții confirmați cu infecția SARS-Cov-2 asimptomatici sau cu simptomatologie ușoară.

CITEȘTE ȘI ... Dispozitivul pe care șoferii îl pot folosi când sunt la volan. Noi schimbări în Codul Rutier

Pentru o mai bună gestionare a situației privind cazurile de infectări cu coronavirus, dr. Costin Ștefan, șeful Secției Medicină Internă II de la Spitalul Județean de Urgență Pitești, a fost desemnat să coordoneze activitatea medicală pe acest segment, prin întocmirea și actualizarea zilnică a unei evidențe clare asupra internărilor, externărilor și a altor aspecte ce țin de desfășurarea activității medicale. Dr. Costin Ștefan a fost nominalizat deoarece cunoaște foarte bine situația, mai ales după perioada dificilă pe care a traversat-o, fiind în postura de pacient în urma confirmării pozitiv cu virusul SARS-Cov-2.