Site-ul Dacia - blocat din cauza numărului mare de precomenzi pentru noua maşină electrică

Dacia a lansat sâmbătă, 20 martie, chiar în ziua care marchează debutul primăverii astronomice, modelul electric Spring (Primăvara). Începând din weekendul care a trecut, românii îşi pot rezerva pe platforma de vânzări a companiei o Dacia Spring, la cel mai mic preţ existent pentru o maşină electrică. Tocmai de aceea sâmbătă, când s-a dat startul precomenzilor, datorită interesului uriaş stârnit de modelul vândut  de marca românească şi valului de utilizatori, platforma online s-a blocat.

CITEȘTE ȘI ... 42 de elevi - depistați cu COVID în ultima săptămână

„Interesul major din partea publicului din România pentru primul model electric Dacia a condus la blocarea temporară a platformei pentru preluarea precomenzilor” - au declarat reprezentanţii Dacia pentru publicaţia economică „Profit”, anunţând totodată că doar în primele patru ore deja au fost înregistrate 1500 de precomenzi pentru prima versiune a modelului electric Dacia Spring, şi anume Comfort Plus, disponibil la preţul de 18.100 euro. Dacă se aplică eco-tichetul de 45.000 lei şi prima de casare de 6.500 lei, Dacia Spring poate fi achiziţionată la preţul de aproximativ 7.700 euro.

CITEȘTE ȘI ... Ți se pare că în România este greu? Află restricțiile din restul țărilor Europei


Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh și poate fi alimentată atât la o priză casnică de 220V, cât și la un Wall Box sau, opțional, la o bornă DC. Modelul are o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP și de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat). Pentru lansarea Dacia Spring, compania a organizat în mai multe capitale europene precum Paris, Madrid, Milano sau Bucureşti, adevărate spectacole stradale. 


Preluat: saptamanalul ancheta