Simona Oprescu (PSD): Ministrul Finantelor trebuie sa explice ce a facut cu 77 miliarde lei!

Deputatul PSD, Simona Bucura-Oprescu, a scris în mediul online despre cheltuielile primăriilor și a consiliilor județene în lupta cu coronavirusul, menționînd faptul că sumele cheltuite pentru combaterea pandemiei nu au depășit 3 miliarde de lei.

În același timp ea cere explicații Ministrului Finanțelor, Florin Cîțu, în legătură cu împrumutul făcut, în valoare de 77 miliarde de lei.

Textul integral îl puteți citi mai jos:

,, Consiliile Judeţene şi primăriile au cheltuit peste 500 de milioane de lei în lupta împotriva Covid-19.

Iar Guvernul a cheltuit doar 235 milioane de lei pentru stocurile de urgență medicală şi a lăsat grosul cheltuielilor pentru materialele de protecţie pentru personalul medical, pentru aparatură, pentru medicamente şi pentru carantinarepe spatele autorităţilor locale.

În tot acest timp, Ministerul Finanțelor a împrumutat 77 miliarde de lei, iar sumele cheltuite pentru combaterea pandemiei nu au depășit 3 miliarde de lei.

Se impune, așadar, ca ministrul Cîțu să spună public:

- Ce a făcut cu restul banilor, cu peste 74 de miliarde de lei, adică echivalentul a peste 6,8% din PIB?

- Pe ce i-a cheltuit, de ce a pus economia pe butuci şi de ce refuză să mărească salariile şi pensiile conform legilor în vigoare?

- De ce nu alocă sumele necesare autorităţilor locale, care, în urma cheltuielilor impuse de epidemie, au rămas fără bani pentru îngrijirea bătrânilor şi a copiilor instituţionalizaţi şi pentru salariile însoţitorilor persoanelor cu handicap?

- Unde sunt banii?

Sunt banii românilor și guvernul trebuie să explice ce a făcut cu ei!''