Simona Halep este campioană la Praga! A câștigat titlul 21 WTA!

Simona Halep (28 de ani, 2 WTA) a câștigat al 21-lea trofeu al carierei, după ce a învins-o în finala turneului de la Praga pe Elise Mertens (24 de ani, 23 WTA) cu 6-2, 7-5.

Simona Halep a reușit la Praga să crească de la meci la meci, să-și regăsească jocul și plăcerea de a evolua sub presiune în partide cu miză. Săptămâna din Cehia a ajutat-o să se evalueze după o pauză de aproape șase luni, cea mai lungă din cariera sa.

Ce a descoperit pe zgura pragheză? În primul rând cât de dor i-a fost de tenis și cât de greu să te întorci după atâta timp. Reglajele fine din jocul său se pot face doar în meciuri oficiale, de aceea în prima partidă a avut de luptat două ore și jumătate, apoi în al doilea două ore și cinci minute, apoi lucrurile au început să fie conturate în evoluția.

Simona a suferit la serviciu, o dovadă a ceea ce poate face pauză pentru un jucător de tenis, ea recunoscând că mai are de lucrat pentru a ajunge la cadența pe care o avea înainte de întreruperea circuitului feminin. În partidele cu Frech și Begu, Simona a continuat să aibă probleme în acest domeniu, dar per total, ea a regăsit ritmul, unul etalat și în finala cu Elise Mertens. 

Faptul că o mai întâlnise de patru ori, și o învinsese clar în ultimele două partide de pe zgură, au ajutat-o pe Simona, chiar dacă belgianca în vârstă de 24 de ani a început lovind în forță câștigător și conducând cu 2-0. Au fost singurele game-uri pe care și le-a trecut în cont pentru că Simona a reușit să preia controlul și să dicteze de pe linia de fund a terenului, surprinzând-o pe adversara sa cu unghiuri imposibile.

Al doilea trofeu din 2020 pentru Simona Halep

În setul al doilea, românca a reușit să domine din nou, chiar dacă a mai avut unele scăpări, unele care au făcut-o să fie in ce în ce mai vocală și să-și exprime nemulțumirile, fie că erau legate de jocul său sau de faptul că echipa sa nu o încurajează destul. A condus cu 4-2, dar Elise a revenit și a reușit trei game-uri consecutive, ducând scorul la 5-4. 

Mult mai calmă, Simona a reușit un game de serviciu perfect și a egalat la 5. Această liniște a făcut-o să deschidă și mai bine terenul, să o plimbe mai mult pe Mertens și să-și procure oportunitatea de a închide confruntarea în două seturi. O dreaptă în out a lui Elise a fost ultima secvență a partidei, apoi a urmat zâmbetul și bucuria.

Este al doilea trofeu al lui 2020 pentru Simona Halep, ea impunându-se în luna februarie la Dubai, ultima sa competiție înainte de întreruperea din luna martie cauzată de noul coronavirus.

Drumul Simonei Halep la turneul de la Praga: 

- Finală: Elise Mertens (Belgia, 23 WTA) 6-2, 7-5 
- Semifinale: Irina Begu (România, 82 WTA) 7-6(2),6-3 
- Sferturi de finală: Magdalena Frech (Polonia, 174 WTA) ) 6-2,6-0 
- Turul 2: Barbora Krejcikova (Cehia, 118 WTA) 3-6,7-5,6-2 
- Turul 1: Polona Hercog (Slovenia, 46 WTA) ) 6-1,1-6,7-6(3)

Game, set, meci Halep! Simona câștigă meciul și turneul de la Praga, cu o evoluție entuziasmantă în acest ultim game!


Sursa: gsp.ro