SIMONA HALEP, CAMPIOANĂ LA ROLAND GARROS

Halep este campioană la Roland Garros, după un meci de legendă, alături de Sloane Stephens.

Simona Halep, locul I WTA, se calificase pentru a treia oară în finala turneului de la Roland Garros, după ce a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe spaniola Garbine Muguruza, locul 3 WTA.

Liderul mondial a învins-o în finală pe Sloane Stephens, scor 3-6, 6-4, 6-1, după puțin peste 2 ore de joc, și și-a adjudecat primul trofeu de Mare Șlem al carierei!

Simona Halep a jucat temător în primul set,  iar atacurile sale au fost complet lipsite de profunzime. Sloane Stephens nu a făcut decât să se apere și a atacat fără milă. În rest, nu a putut decât să asiste la greșelile neforțate ale româncei.

Setul secund a început dezastruos pentru Halep, care și-a pierdut rapid serviciul, iar Stephens a făcut 2-0. O situație extrem de ingrată, nebănuită nici de cei mai pesimiști fani! Simona a luptat impresionat și a câștigat următoarele 4 game-uri. După încă două game-uri de rătăcire, în care Stephens a egalat la 4, Simona a găsit resursele necesare pentru a forța și a-și adjudeca setul secund.

Simona Halep a apelat la o pauză de vesiar după câștigarea setului secund, iar ulterior a manageriat excelent primele game-uri ale decisivului. A revenit din două situații dificile pe propriul serviciu, a făcut break exact când trebuia, iar scorul arăta nesperat: 5-0. Simona Halep a terminat glorios meciul!